Şifalı Osmanlı Şerbetleri Unutuldu Zararlı Kimyasal İçecekler Sıklıkla Tüketiliyor
Geleneksel içeceklerimiz olan şifalı şerbetler unutuldu. Zararlı kolalı içecekler ve meşrubatlar yaygınlaşınca kaybolmaya başlayan şifalı içeceklerden şerbetler Türk mutfak kültüründe çok önemli bir yere sahip ve 4 mevsim tüketilebiliyor.
Geleneksel şerbetler sıcak yaz günlerinin serinleticisi ve sağlık dağıtıcısı.
Geleneksel Türk mutfağında yer alan; Demirhindi, Kızılcık, Lohusa, Zambak, Tarçın, Gelincik, Hibiskus, Kakule, Koruk, Menekşe, Reyhan, Safran, Sirkencübün, Meyan, Meyveler gibi onlarca çeşidi bulunan, şerbetleri bilen sayısı çok az.
Yaygın satışı olmadığı için şerbetler tüketilemiyor ancak insanlar bilinçlenirse bol kimyasal katkılı içecekler yerine şerbetlere talep artabilir.
Bazı şerbetler bol vitamin ve mineral içerirken, bazıları da yağ yakıcı ve toksinlerden arındırıcı, sindirimi ve uyku düzenleyici özellikler gösterir.
Şerbetler yaz aylarında serinletici olarak içilebileceği gibi, yemek ile beraber de tüketilebiliyor. Şerbet içeriğinde bulunan bitki ya da meyveler sağlık açısından çok faydalı.
Şerbetler, içerdikleri meyvelere göre vitamin takviyesi sağlar. C vitamini, böğürtlen, çilek gibi meyvelerden yapılan lezzetli şerbetler karşılayabilir.
Bileşiminde bulunan çiçek ya da meyve özlerinin uygun yöntemlerle üretilmesiyle besin değeri kaybı olmadan, tercihe göre az şekerli olarak da tüketilebilen şerbetlerin unutulmaması, var olan tüketiminin artırılması için sadece yetişkin ve yetişkin üzeri yaşta olanların değil, genç bireylerin de üzerine düşeni yapması gerekiyor.
Kola İçmenin Zararları Kola Hangi Maddeleri İçerir ve Neden Zararlıdır
Türkiye’de Böcek Kullanılarak Üretilen Gıdalar ve Ürünler
Aroma Doğala Özdeş Aroma Yazan Meyve Suyu Kimyasal İçeriklidir Almayın
Yazın En Sık Tercih Edilen Meyvesinden Üzüm ve Suyu Çok Şifalı