Kırmızı Kart Nedir Kuralları

Kırmızı Kart Nedir Kuralları

Penaltı noktasından yapılan vuruşlar sırasında, devre arası ve maç bitiminden sonra ya da maç uzatma süreleri gibi zaman dilimleri hakemin karar yetkisi altındadır. Hakem kurallar çerçevesinde sarı veya kırmızı kartı bu süreler içinde göstermekle yetkilidir.

Kırmızı Kart Nedir?
Oynayan bir futbolcu, yedek ya da değiştirilerek oyundan çıkan bir futbolcu 7 ihlali yaparsa kırmızı kart görür ve ceza alır:
Kırmızı Kart Kuralları
1- Sert faul yaparsa
2- Rakibini sakatlayacak hareket yaparsa
3- Rakip ya da başka birine tükürürse
4- Topu bilerek elle oynayıp rakip takımın bariz golünü engeller ya da rakip takımın gol atma şansını önlerse (kendi ceza sahasındaki kaleci hariç)
5- Kaleye doğru ilerleyen rakip futbolcunun bariz gol atma şansını serbest vuruş veya penaltı vuruşu gerektiren bir ihlalle engellerse
6- Saldırgan, hakaret eden veya küfürlü konuşan veya baş ve el kol hareketleri yaparsa
7- Aynı maçta 2. kez ihtar alırsa futbolcu kırmızı kartla cezalandırılarak oyun içindeyse oyundan ihraç edilir.

Ayrıca ihraç edilen futbolcu, yedek futbolcu ya da yedek futbolcu ile değiştirilen futbolcu oyun alanının çevresini ve teknik alanı terk etmelidir.

“Kırmızı Kart Nedir Kuralları” hakkında 2 yorum var

  1. En son oynan breziya arjantin macindaki kirmizi kart kararj dogrumudur?

    Cevap: Yanlış karar. Arjantinli futbolcu Brezilyalı futbolcunun koluna sarılıyor. Kurtulmak isteyen Brezilyalı futbolcu Arjantinli futbolcuyu itekliyor ancak Arjantinli futbolcu yumruk yemiş numarası yaparak yerde yuvarlandığı için hakemi aldatıyor ve Hakem yanlış bir Kırmızı kartla Brezilyalı futbolcuyu sahadan ihraç ediyor.

  2. Maçtan sonra hakem sahadan çıktıktan sonrada kırmızı veya sarı verilirmi?

    Cevap:
    Hayır, hakemin maç sonrası sahayı terk ettikten sonra kırmızı veya sarı kart verme yetkisi yoktur. Hakem sadece maç süresi içinde, yani maç başlamadan önce sahaya giriş yapmasından sahayı terk edene kadar oyuncular, takım yetkilileri veya teknik alandaki kişilere kart gösterebilir. Maç başlamadan önce sahaya giriş yaparken bir oyuncu ihraç suçu işlerse, hakemin oyuncunun maçta yer almasına engel olma yetkisi vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir