Kola İçmenin Zararları Kola Hangi Maddeleri İçerir ve Neden Zararlıdır

Kola İçmenin Zararları Kola Hangi Maddeleri İçerir ve Neden Zararlıdır

Kola İçmenin Zararları Kola Hangi Maddeleri İçerir ve Neden Zararlıdır

Şekerli suların karbondioksit gazı ile doyurulması esasına dayanan gazlı içecekler, asit yoğunluğu yüksek olduğu için mide salgısını artırıcı etki gösterir, ülsere meyilli kimselerde olumsuz etkiler yapar. pH dereceleri 2.4 ile 4.0 arasında değişen gazlı içecekler diş çürüklerine yol açar.

Gazlı içecek içme alışkanlığı süt ve süt ürünlerinin tüketimini azaltmakta, kalsiyum ihtiyacının karşılanmasını engellemektedir.

Bir şişe gazlı içecekte yaklaşık 20-25 gr şeker bulunmaktadır ve 80-100 kilokalorilik enerji sağlamaktadır. Harward Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, şekerli ve gazlı içeceklerin fazla içilmesinin şeker hastalığına yakalanma riskini yüzde 85 oranında artırdığı saptanmıştır.

Kola depresyona sebep oluyor ve uzun vadede beyin fonksiyonlarına zarar veriyor.

Kolanın içinde bol miktarda bulunan mısır şurubu diyabet dışında kalp krizi riskinide yükseltiyor. Böceklerden elde edilen renk katkı maddesi çeşitli alerjilere neden oluyor.

Kola ve gazlı içeceklerde bulunan sodyum benzoat astıma davetiye çıkaran bir numaralı madde. Bu madde aynı zamanda egzama oluşumunu da tetikliyor.

Kolanın içindeki bol miktarda fosforik asit böbrek taşı yapıyor ve böbrek yetmezliğine neden oluyor.

Kola içildikten sonra 20 dakika içinde vücutta olması gerekenden 7 kat fazla insülin salgılanıyor. Kolanın içindeki diğer maddeler insanın şeker komasına girmesini engelliyor ama diyabet kaçınılmaz hale geliyor.

Bağırsak iltihabı ve kolon kanseri riski çok yükseliyor.

Koladaki fosfat miktarı o kadar yüksek ki düzenli olarak kola içen birisinin ilerleyen yaşlarda kemik erimesine yakalanmaması mucize olur.

Gazlı içeceklerin bulunduğu Alüminyum kutular insan vücudunda kemik hastalıkları, kemik erimesi, anemi, alzheimer, zeka geriliği ve kansere neden olabilir. Alüminyum insan beynini etkisiz hale getirerek Alzheimer gibi hastalıklara neden oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir