Kış Mevsiminde Araba Nasıl Kullanılır

Kış Mevsiminde Araba Nasıl Kullanılır

Kar yağışı olan havalarda sürücülerin yapması gerekenler;

Araç takip mesafeleri uzun olmalı, aracın hızı az olmalıdır, Trafik işaret veya işaretçilerine iyice dikkat edilmeli, şerit ihlali yapılmamalı, buzlanma olan yollarda çok dikkatli ve tedbirli olunmalı, yorgun ve uykusuz kesinlikle yola çıkılmamalı, direksiyon başında dikkat dağıtan telefon görüşmeleri asla yapılmamalı ve görevlilerin önerileri dikkate alınmalıdır.

Seyahate çıkmadan önce yol güzergah durumu(ALO 159 ücretsiz karayolları bilgi hattından bilgi alınabilir) ve hava durumu hakkında bilgiler alınmalı ve kullanılan araçta mutlaka zincir, çekme halatı ve takoz bulunmalıdır.

Uzun kar yağışı olan ve tipi olan havalarda kar ve buz ile mücadele eden ekipler çok üstün bir performans göstersede karayollarının normal hale gelmesinde gecikmeler olabilir. Kar ve buzla mücadele eden ekiplerin araçları görüldüğünde yavaşlayarak ilerlenmeli ve bu araçlar sollanmamalı çünkü bu araçların önündeki yollarda kar temizliği yapılmamıştır.

1 Nisan 2016 tarihine kadar kış lastiği takmak zorunlu. Kış lastiği, kışın daha iyi yol tutuşu ve güvenlik sağladığı için zorunluluk olarak şart koşuluyor uymayanlara 571 TL ceza ve ceza puanı uygulanıyor.

Kış lastiği takması gereken araçlar; kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, çekici, tanker ve A türü yetki belgeli otomobiller ile şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar.

Kar ve tipi nedeniyle yollar güvenlik için geçici olarak trafiğe kapatılabilir ya da kar yağışı artar ve tipi ile aşırı buzlanma yolun kapanmasına neden olabilir. Bu yollara sürücüler girmek için ısrarcı olmamalı ve mahsur kalan araçlar şerit ihlali yapmamalıdır bu konuda görevlilerin komutlarına uymalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir