Askerlik İşlemleri İçin Şubeye Gitmeye Gerek Yok

Askerlik İşlemleri İçin Şubeye Gitmeye Gerek Yok
Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre 10 Mart 2014 tarihinden itibaren askerlik şubelerinde randevu uygulamasına geçildiğini 12 aylık er statüsünde askerlik hizmetine tabi olacak yükümlülerin Mayıs 2014 itibariyle askerlik şubesine gitmesine gerek olmadan sadece e-Devlet üzerinden alacakları sevk belgesi çıktısıyla eğitim merkezlerine/birliklerine sevklerine imkan sağlanacağı açıklandı. E-Devlet üzerinden sevk işlemini tercih etmeyen yükümlülerin sevk işlemleri mevcut uygulamada olduğu gibi yapılmaya devam edilecek. Ağustos 2014 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden sevk işlemleri diğer statüdeki yükümlüler içinde hazır hale getirilecek.

Yükümlüler, 18-30 Nisan 2014 tarihleri arasında TC kimlik numarası ve şifreleriyle e-Devlet sitesi üzerinden Milli Savunma Bakanlığı ASAL Hizmetleri bağlantısına ulaşarak sevk belgelerinin çıktısını alabileceklerdir. Birlik adresi, sevk tarihi, katılış tarihi, taşıma ve iaşe bedeli kapsamında kendilerine ödenecek para miktarı gibi bilgilerin yer aldığı sevk belgesinin çıktısını alacak olan yükümlüler, askerlik şubesi başkanlıklarına uğramadan nüfus cüzdanı ile birlikte birliklerine gidebileceklerdir.

Sevke ilişkin taşıma ve iaşe bedel ödemeleri yükümlülerin TC kimlik numaraları esas olacak şekilde PTT’ye yatırılacak ve e-Devlet üzerinden sevk belgesinin alınmasını takiben 5 iş günü içerisinde herhangi bir PTT şubesinden elden veya PTT Kart vasıtasıyla PTT ATM’lerinden çekilebilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir