Tedarik Zinciri Yönetimi Nedir Faydaları

Günümüzde yeni iş modelleri, yeni iş kuralları, yeni müşteri profilleri ve başta tedarikçiler olmak üzere müşterilerle yeni ilişkileri gündeme getirmiştir. Yeni pazarlama yaklaşımları tamamen müşteri odaklı olup, işletmeler müşterileriyle sürekli ve dinamik olarak etkileşim içinde olmak zorundadırlar. Toptancı da bir tedarikçi olarak hem üreticiyle, hem perakendeciyle, hem de müşteri ile iletişim ve etkileşim içinde olmalıdır.

Tedarik Zinciri: Mal ve hizmetlerin tedarik aşamasından, üretimine ve son tüketiciye ulaşmasına kadar birbirini izleyen tüm aşamaları kapsar. İş süreçleri açısından bakıldığında, tedarik zinciri; satış süreci, üretim, döküm yönetimi, malzeme temini, dağıtım, tedarik, satış tahmini ve müşteri hizmetleri gibi pek çok alanı içine almaktadır.

Tedarik Zinciri Yönetimi: Müşteriye, doğru ürünün, doğru zamanda, doğru yerde, doğru fiyata tüm tedarik zinciri için mümkün olan en düşük maliyetle ulaşmasını sağlayan malzeme, bilgi ve para akışının yönetimidir. Bir başka deyişle zincir içinde yer alan temel iş süreçlerinin entegrasyonunu sağlayarak müşteri memnuniyetini artıracak stratejilerin ve iş modellerinin oluşturulmasıdır.

Tedarik Zinciri Yönetiminin Faydaları:
Teslimat performansını iyileştirir
Envanterin azaltmasını sağlar
Sipariş karşılama oranını yükseltir
Talep tahminlerinin doğruluğunu arttırır
Tedarik çevrim süresini kısaltır
Lojistik masraflarını azaltır
Verimlilik ve kapasite artışı sağlar
Müşteri memnuniyetinizi arttırır
Girdilerin teminini garantileyerek, üretimin devamlılığını sağlar
Tüketici taleplerini en iyi şekilde karşılayarak kaliteyi arttırır
Toplam maliyetleri azaltır
Pazardaki değişikliklere daha kısa zamanda cevap verilebilmesini sağlar

Toptancı üreticiye Üretim Yönetimi konusunda da yardımcı olmak zorundadır.

Üretim Yönetimi; pazarın ihtiyaçları ile müşterilerin siparişlerine en uygun şekilde üretimin planlanması, izlenmesi ve maliyetlerin kontrol edilmesi için hazırlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir