Barcelona Kulübüne Karşı Karalama Kampanyası Yapılıyor

Barcelona Kulübüne Karşı Karalama Kampanyası Yapılıyor

Barcelona Kulübüne Karşı Karalama Kampanyası Yapılıyor

Barcelona Kulüp Başkanı Joan Laporta, UEFA, FIFA ve LaLiga’nın karşı çıktığı Şampiyonlar Ligi’ne rakip olarak kurmak istedikleri Avrupa Süper Ligi girişimi sonrası Negreira olarak adlandırılan hakemler hakkında bilgi almak için bir şirkete ödeme yaptıklarıyla ilgili olayın şimdi kasıtlı olarak gün yüzüne çıkarıldığını belirtti.

Laporta ayrıca kulübe prestij kaybettirmek için büyük bir kampanya yürütüldüğünü, yargı süreci sonuçlanmadan suçlu ilan edildiklerini ve mağdur durumda olduklarını, bireysel bir usulsüzlük olduysa bunun mağdurunun Barcelona Kulübü olduğunu belirtti.

İspanya Maliyesi, eski Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira’nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL adlı şirketi vergi kaçırma iddiasıyla soruştururken, Barcelona’nın bu şirkete 18 yılda toplam 7,3 milyon avro ödediği görülmüştü.

Laporta şunları ifade etti:

Negreira Davası sporda yolsuzluk davası değil. Belgelenmiş hizmetler sağlandı. Kulübün defterlerinde faturalar ve ödemeler vardı. Revizyonları ilgili vergiye harcadılar.

Bir kulübün varlığını, kendi başına, davada özel bir suçlama olarak adlandırmak istiyorum. Haksızlığa uğradığını söyleyen bir kulüp. Hakem kararlarıyla her zaman tercih edilen bir kulüp. Real Madrid rejimin (diktatör Franco dönemi) takımı olmuştur. Siyasi ve ekonomik güce yakınlığı nedeniyle. CTA’nın başkanlarının çoğunun Real Madrid’in eski ortakları, eski oyuncuları veya eski yöneticileri olduğunu hatırlamakta fayda var. 70 yıl boyunca, sahada adalet sağlamak zorunda olanları atayanlar, Real Madrid’in eski ortakları, eski oyuncuları veya eski yöneticileriydi. Bazı durumlarda, bunların hepsi bir kerede oluyordu. Bu kulübün öne çıkması ve Barcelona tarihindeki en iyi spor döneminden zarar gördüğünü söylemesi… Bu dava onların maskesini düşürmeye yetecektir.

Hiçbir şey tesadüf değildir. Barcelona’yı finansal olarak kurtardık. Burada bizi sportif olarak istikrarsızlaştırmaya çalışmak için açık bir neden görüyorum. Bu yüzden her zamankinden daha fazla birlik olmalıyız. Bu süreç aynı zamanda Barcelona CVC ile anlaşmayı imzalamayınca patlıyor. Onların çıkarlarına boyun eğmiyoruz. Barça’nın ekonomik çıkarları için çok daha iyi seçenekleri tercih ediyoruz. Bu süreç, Barcelona’nın Camp Nou’nun eserlerini uluslararası bir şirkete vermesiyle güç kazandı. Bütün bu tesadüfler nedenini açıklıyor.

Manevi zararlar önemlidir. Kulübün onurunu savunmak için yasal yollara başvuruyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Tazminat talep edeceğiz. Ekonomik olarak ölçülebilirler ve astronomik miktarlar için olabilirler.

Bu para bir yıl değil 18 yılda ödendi. Önemli ve gerekli raporlardı. Dahili soruşturma 629 rapor ve 43 video buldu. Ayrıca diğer konularda 4 rapor. Bu sadece 2014’ten 2018’e kadar. CTA’nın başkan yardımcısı olduğundan söz edilirken, bu hizmetlerin ana sağlayıcısının Negreira’nın oğlu olduğu belirtilmelidir.

CTA başkan yardımcısının maç sonuçlarını değiştirme veya hakem atama yetkisi yoktu ilgili madde bunu belirtiyor. Bu beyefendinin tahkim kararlarında etkisi olduğu hipotezi yanlıştır. Sonuçları değiştirme veya hakem atama yetkisine sahip değildi.

Önce La Liga’yı kazanıp Şampiyonlar Ligi’ne girmeliyiz. Bence UEFA şu anda hareket ettiği şekliyle bu halka açık linç olayına imza atmıyor. Bunun olmayacağına inanıyorum. UEFA bazı yanlış hipotezlerin doğrulandığını biliyor, onlara açıkladık. UEFA ile aramızdaki anlaşmazlıkların ötesinde diyalog kurma kapasitesimiz var.

Hiçbir kulübün başkanı ve Laliga başkanı, benimle iletişime geçmedi. Bu, LaLiga ve İspanyol futbolunun ne durumda olduğunu düşünmek için çok şey ifade ediyor.

Negreira’nın oğlu başka kulüplerde mi çalışıyordu?

“RFEF ve diğer kulüpler için çalıştığını anlıyoruz. Valencia, Girona, Fenerbahçe için düşünüyorum… Sanırım dava sonuçlanacak ya da belki de sonuçlanmayacak.”

Kaynak:
marca.com/futbol/barcelona/2023/04/17/643d30d522601dad648b45d7.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir