Selen Seyven Kimdir

Selen Seyven Kimdir
Selen Seyven 2 Nisan 1986 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Yahya Kemal Beyatlı Lisesi mezunu ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nü okudu. 2004 yılında Büyük Buluşma dizisi, 2005 yılında Aşka Sürgün dizisi ve Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü sinema filminde küçük rollerde oynadı. Selen Seyven’in ilk başrolü 2006 yılında JanJan adlı sinema filmiyle oldu. Bu film ile Altın Portakala 17 yaşında aday olmayı başaran Selen Seyven ilk büyük çıkışını 2007 yılında Genco dizisiyle yaptı. 2 yıl süren dizi Selen Seyven’e geniş bir hayran kitlesi kazandırdı. 2009 yılında Osman Sınav’ın yapımcılığını üstlendiği Doludizgin Yıllar dizisi Selen Seyven’in başrol oynadığı ikinci dizi oldu. Daha sonra Kapalıçarşı dizisinde rol aldı. Selen Seyven sinemada ikinci başrolünü, engelli bir kızı canlandırdığı Abimm filmiyle oynadı. 2009 yılında küçük bir ramazan dizisi olan Acemi Müezzin dizisinde Umut Kurt ile başrolü paylaştı. Tekrar çekilmeye başlanan Doktorlar dizisinde rol aldı. Avrupa Avrupa dizisinde rol aldı. Avrupa Avrupa dizisi rol aldığı ilk komedi dizisi oldu.

Filmografi
Büyük Buluşma (2004)
Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2005)
Aşka Sürgün (2005)
Janjan (2006)
Genco (2007-2008)
Doludizgin Yıllar (2008)
Kapalıçarşı (2010)
Abimm (2009)
Doktorlar (2010)
Acemi Müezzin (2009)
Leyla ile Mecnun (2011)
Doktorlar (2010)
Avrupa Avrupa (2011-2013)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir