Radyo ve Televizyonlarda Yüksek Sesli Reklamlar Yasaklandı

Radyo ve Televizyonlarda Yüksek Sesli Reklamlar Yasaklandı

RTÜK’ten yapılan açıklamaya göre bundan böyle radyo ve televizyon kanalları reklamlar için rahatsız edici ses düzeyinde reklam seslerini sonuna kadar açamayacak.

Radyo ve televizyon yayınları için ses seviyesi standartlarını belirleyen Yönerge, RTÜK toplantısında kabul edildi. Buna göre medya hizmet sağlayıcıların ticari iletişim yayınları, program tanıtım yayınları ile diğer tüm programlarının ses seviyelerinin belirlenen teknik değerlerde olması zorunluluğu getirilmiştir.

Ticari iletişim yayınlarının ses seviyesi diğer yayın bölümleri ile aynı seviyede olmak zorundadır. Ayrıca ticari iletişim yayını veya program tanıtımı başlamadan önce ses seviyesi yükseltilerek veya alçaltılarak izleyici veya dinleyiciler rahatsız edilmemelidir.

Yönerge ile ticari iletişim yayınlarının ve program tanıtımlarının ses seviyesinin diğer yayın bölümleri ile aynı olması ve ticari iletişim yayınları ile program tanıtımları dışındaki iç ve dış yapımlar dâhil olmak üzere tüm programların yönergede belirlenen ses seviyesi teknik değerlerine uygun olması zorunluluğu getirilmiştir.

Ayrıca ses seviyelerinin belirlenen değerlere uygunluğunun İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı tarafından takip edilmesi, ihlal görülmesi halinde rapor düzenlenmesi ve Üst Kurul tarafından ilgili kuruluşlara idari yaptırım uygulanması hükme bağlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir