Intel Tarihinin En İnce Tasarruflu Uzun Pil Ömürlü Fansız İşlemcisi Çıkıyor

Intel Tarihinin En İnce Tasarruflu Uzun Pil Ömürlü Fansız İşlemcisi Çıkıyor

Intel’in fansız ve en ince ultra-mobil Intel® Core™ M işlemcilerinin harcadığı güç sadece 4,5 watt değerinde Bu özelliğiyle Intel tarihindeki en yüksek enerji tasarrufu sağlayan Intel Core işlemcisini üretmiş oldu. Pil ömrünü dört yıl önceki sistemlere oranla iki katına çıkarıyor. Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo ve Toshiba’nın da aralarında bulunduğu markalar yeni Intel Core M tabanlı 2’si 1 Arada bilgisayarlarını Ekim ayından itibaren pazara sunacak.

Intel Core M serisi, 4. nesil Core işlemciler ile kıyaslandığında yüzde 50 daha hızlı işlem performansı ve yüzde 40 daha yüksek grafik performansı gösteriyor. Daha eski bilgisayarlara sahip olan kullanıcılar, performans artışını çok daha kayda değer şekilde deneyimleyecekler. Örneğin; Intel Core M serisi, dört yıllık bilgisayarlara göre iki kata kadar daha hızlı işlem ve yedi kata kadar daha iyi grafik performansı sergiliyor.

Yüzde 50 daha küçük boyuttaki 4,5 watt’lık Intel Core M işlemciler, önceki nesillere göre yüzde 60 daha az termal güce sahip. Bu sayede üreticiler, bugünün en ince dizüstü bilgisayarlarından ve AAA pillerinden daha ince 9 mm’lik şık ve fansız tasarımlarını dizayn edebilicekler. Hâlihazırda yirmiden fazla Intel Core M tabanlı ürün üzerinde çalışılıyor.

Intel yetkilisi, 2’si 1 Arada ürünler için tasarlanan ilk ürün ailesi olan Core M, dünyanın en ince dizüstü bilgisayarları ve en yüksek performanslı tabletlerini tek bir cihazda sunmayı vaad ediyor, diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir