Nadide Sultan Kimdir

Nadide Sultan Kimdir

Nadide Sultan Yonat 15 Kasım 1976 yılında İstanbul’da doğan program sunucusu, oyucu ve şarkıcıdır. Fenerbahçe Lisesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Ses Eğitimi bölümü mezunu ve Haliç Üniversitesi Konservatuarı Türk Müziği doktora öğrencisidir.

İlkokulda okurken halk müziği korosunda, halk oyunları ekibinde ve bando takımında görev aldı. Ortaokulda besteci Gündoğdu Duran’dan repertuar, solfej ve kanun dersleri almaya başladı. Liseye başladığı yıl Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne girdi. Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde solist ve korist olarak 4 yıl boyunca konserlerde görev aldı. Bir yandan kurucu üye olduğu Marmara Musiki Cemiyeti’nde de müzik çalışmalarına devam etti. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin Türk Musikisi Bölümü’ne girdi ve ilk sahne çalışmalarını da orada kurduğu grubuyla gerçekleştirdi.

Altay, Coşkun Sabah, Fatih Ürek, Aydın ve Emel Sayın gibi isimlere vokal yaptı. 1997 yılında Garo Mafyan ilk albümünü yaptı. Müziği Garo Mafyan’a, sözleri kendisine ait olan “Vuslata Beş Kala” adlı şarkı albüme ismini verdi.

2001 yılında Çifte Bela adlı sit-com da rol aldı. 2004 yılında Anadolu Magazin adlı tv programını sundu, Bodrum Hakimi adlı televizyon filminde başrol oynadı. 2005 yılında Ispanaktan Nağmeler adlı sinema filminde rol aldı. 2009 yılında Yapma Diyorum adlı televizyon dizisinde oynadı. Bir radyoda Nadidece adlı bir program yapmıştır. Son olarak bir televizyon kanalında Nadide Geceler adlı müzik eğlence programıyla sevenleriyle buluştu.

Ünlü reklam ve film yönetmeni Hakan Yonat ile 16 Ağustos 2014’te evlendi.

Diskografi

Vuslat’a Beş Kala (1997)
Tutuldum (1999)
Aşktan Ölsem (2000)
Dene Bakalım (2004)
Tek Kişilik (2007)
Nadide’s (2010)
Hayat Aşktan Yana (2012)

Dijital Single
Anlayan Anlar (2013)
Vazgeç Kalbim (2014)

Video klipleri
1997 Vuslat’a Beş Kala, Ben Olaydım
1999 Tutuldum, Konyalım, Beyaz Atlım
2000 Alışkanlık Yaparım
2004 Dene Bakalım
2005 Halime Kız
2007 Tek Kişilik
2008 Üç Dilek
2010 Olmadı Gitti
2012 Kimsesiz Biri
2013 Taşındım Yüreğinden
2014 Vazgeç Kalbim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir