Ryan Gosling Kimdir

Ryan Gosling Kimdir

Ryan Thomas Gosling 12 Kasım 1980 yılında Ontario’da doğan Kanadalı aktör, film yönetmeni, yazar ve müzisyendir. Ayrıca bir restoran’ın sahibidir. Cornwall Lisesi ve Üniversitesinden mezun olmuştur.
Çocuk yıldız olarak ilk oynadığı dizi Disney Channel’da yayınlanan Mickey Mouse Club (1993-95) dizisi oldu.

The Notebook, Half Nelson ve Cinayet Gecesi filmlerindeki rolleri ile bilinir. 2002 yılında The Believer filmi ile Bağımsız Ruh Ödülleri’ne aday gösterilmiş, 2007 yılında ödülü Half Nelson filmi ile kazanmıştır. Half Nelson filmi ile Stockholm Film Festivali ve Las Palmas Film Festivali’nde En İyi Aktör ödülü kazanmıştır. Lars and the Real Girl filmiyle 2007 yılında Altın Küre’ye aday olmuştur. Ödüllere 69 kez aday gösterilirken 18 ödülün sahibi olmuştur.

2005 Yılında Toronto’da tanışmış olduğu Zach Shields ile birlikte kurdukları Dead Man’s Bones isimli grubun vokalistidir.

Filmografi
Sinema
1997 Frankenstein and Me
1999 The Unbelievables
2000 Remember the Titans
2001 The Believer
2002 Murder by Numbers, The Slaughter Rule
2003 The United States of Leland
2004 The Notebook
2005 Stay
2006 Half Nelson
2007 Fracture, Lars and the Real Girl
2010 Blue Valentine, All Good Things
2011 Crazy Stupid Love, Drive, The Ides of March
2013 Gangster Squad, The Place Beyond the Pines, Only God Forgives
2014 Untitled Terrence Malick project, Lost River
2016 The Nice Guys

Dizi
1993–1995 Mickey Mouse Club
1995 Are You Afraid of the Dark?
1996 PSI Factor: Chronicles of the Paranormal, Kung Fu: The Legend Continues, Road to Avonlea, Goosebumps, The Adventures of Shirley Holmes, Flash Forward, Ready or Not
1997–1998 Breaker High
1998–1999 Young Hercules
1998 Nothing Too Good for a Cowboy, Hercules: The Legendary Journeys
2005 I’m Still Here

Diskografi
With Dead Man’s Bones
2009: Dead Man’s Bones

Solo
2011: You Always Hurt the Ones You Love

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir