Piper Perabo Kimdir

Piper Perabo Kimdir

Piper Lisa Perabo 31 Ekim 1976 yılında Teksas’da doğan Amerikalı film oyuncusudur. Piper Perabo, Ohio Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk bölümünden 1998 yılında mezun oldu.

İlk kısa filmi Single Spaced’de rol alarak sinema sektörüne adımını attı. Coyote Ugly adlı filmle şöhreti yakaladı. Bu film için şan, gitar, piyano ve barmenlik dersleri aldı ve bu filmde seslendirdiği One Way or Another şarkısı MTV Film Ödülleri En İyi Müzik Anı ödülüne layık görüldü.

Klasik müzik ve edebiyat meraklısı olan Piper Perabo vejeteryandır. Erkek kardeşleri Noah ve Adam da kendisi gibi aktördür.

Filmografi
1997 Single Spaced
1999 Knuckleface Jones, Whiteboyz
2000 The Adventures of Rocky and Bullwinkle, Coyote Ugly, Followers
2001 Lost and Delirious
2002 Slap Her… She’s French, Flowers
2003 Cheaper by the Dozen
2004 Perfect Opposites, The I Inside, George and the Dragon
2005 Edison, Karas: The Prophecy, The Cave, Imagine Me & You, Good Morning Baby, Cheaper by the Dozen 2, Perception
2006 10th & Wolf, First Snow, The Prestige
2007 Because I Said So, In Vivid Detail
2008 The Prince of Motor City, Beverly Hills Chihuahua, The Lazarus Project
2009 Sordid Things, Carriers
2010 Ashes
2012 Looper
2013 Endangered

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir