Maltepe Belediyesi Öğrencileri Ücretsiz Servislerle Okula Taşıyor

Maltepe Belediyesi Öğrencileri Ücretsiz Servislerle Okula TaşıyorMaltepe Belediyesi Öğrencileri Ücretsiz Servislerle Okula Taşıyor

İstanbul Maltepe Belediyesi 2015 yılında başlattığı ve çok büyük ilgi gören ücretsiz okul servisi uygulamasını bu yılda sürdürüyor.

Ücretsiz okul servisleri 9 hat üzerinden üç vardiya halinde öğrencileri evden okula ve okuldan eve götürüyor. Öğleden sonra da, belirlenecek saatlerde yapılacak ring seferleriyle öğrenciler evlerine ulaştırılıyor. Öğrenciler mahalle muhtarlıklarından, sefer saatleri ve güzergahlarıyla ilgili bilgi alabiliyor.

2015 yılında 11 otobüsle 572 sefer düzenleyen otobüsler 37 bin 180 kilometre yol kat ederek, günlük 350 öğrenciye hizmet etti.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bizler her fırsatta öğrencilerimizin yanında olacağımızı ve onların hayatlarını kolaylaştıracağımızı söylemiştik. 2015 yılında, öğrencilerimizden ve velilerinden gelen istek üzerine ücretsiz öğrenci servisi uygulamamızı başlattık. Ücretsiz servislerimiz ilk yılında Maltepelilerden büyük ilgi gördü, biz de bunun üzerine ücretsiz servislerimize bu yıl da devam etme kararı aldık. Öğrencilerimize, evlatlarımıza şunu diyorum: Siz yeter ki çalışın, üretin, kendinizi gösterin; bizler sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir