Kırgızistan AB Havayolu Şirketleri Kara Listesinden Çıkmaya Çalışıyor

Kırgızistan AB Havayolu Şirketleri Kara Listesinden Çıkmaya Çalışıyor

Kırgızistan Sivil Havacılık Ajansı Başkanı, Kırgızistan’ın Avrupa Birliği Havayolu Şirketleri Kara Listesi’nden çıkılması için yol haritası hazırlandığı belirtti. ICAO şartlarının yerine getirilmesi için Parlamento Komitesinin oturumunda Bütçeden 800 bin dolar talep etti. Yol haritasına göre Kırgızistan 2018 yılının başında Kara Liste’den çıkması bekleniyor.

Kırgızistan’a iş ziyaretinde bulunan Asya Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı, Kırgızistan’ın çeşitli sorunlarla karşılaştığını ve bu nedenle Asya Kalkınma Bankası olarak cari yılın Nisan ayında Kırgızistan GSYİH artışını yüzde 1 olarak tahmin ettiklerini belirtti.

Kırgızistan Hükümetinin 2016 yılındaki büyüme oranını yüzde 7 olarak planlamasına karşın, ekonomik büyümenin çok yavaş ilerlediği söyledi. Asya Kalkınma Bankası, 2017 yılı için Kırgızistan’ın GSYİH Artışını yüzde 2 olarak tahmin ediyor.

Kırgızistan Maliye Bakanı, 2017 yılı için Kırgızistan’ın bütçe açığının 333 milyon dolar olarak tahmin ettiklerini belirtirken bu sayı GSYİH’nin yüzde 4,7’sini oluşturmakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir