Çok Ders Ödev Çalışmanın Zararları

Çok Ders Ödev Çalışmanın Zararları

Çok Ders Ödev Çalışmanın Zararları

Doğu Asya ülkelerinde öğrenciler tüm zamanlarını ders çalışarak geçiriyor, bu yüzden çocuklar fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirecek zamanı bulamıyor.

Çin’deki okul çağında olan çocuklar akademik baskılar ve oyun oynayamama yüzünden anksiyete, depresyon ve psikosomatik stres bozukluğu gibi psikolojik sorunlar yaşıyor.

Amerikalı ünlü psikolog Dr. Peter Gray çocukların çocuk gibi yaşamaları için oyun oynamalarının şart olduğunu belirtiyor.

Çocuklar hayatta karşılaşabilecekleri problemleri derslerde ezberleyerek öğrendikleri cevaplarla çözemeyeceklerini ifade eden Gray, çocukların tecrübe edinmelerinin sırrının oyunlarda saklı olduğunu vurguluyor.

Çocukların her yerde mutlu, üretken ve ahlaki duyguları gelişmiş bir hayatı yaşaması için öğrenmesi gereken en önemli beceriler okulda öğretilmez. Bu öğretilmeyen beceriler bir oyunda çocuklar tarafından kendi kendine uygulanarak öğrenilir.

Dr. Peter Gray: Devamlı çocukların oynama fırsatları azaltıldı. Tatil süreleri kısıldı ve ödevler fazlalaştı. Çocukların oyun oynama fırsatları azaldıkça çocukluk döneminde ruhsal bozuklukların artışına neden oldu. Araştırmalara göre Empati azalırken, Narsisizm arttı. Bu zararlı değişikliklerin tümü, oyun etkinliğinin okul çağı çocuğundan uzaklaştırılmasıyla ortaya çıktı. Oyun, çocukların kendilerini eğitmelerinin doğal yoludur.

Hayvanlar yavruyken oyun oynar ve oynarken çok şey öğrenir. Etobur hayvanlar, otobur hayvanlardan daha çok oyun oynar çünkü avlanmak otlanmaktan daha zor öğrenilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir