Beslenme Çantasına Öğrenciler İçin Neler Yaparız

Beslenme Çantasına Öğrenciler İçin Neler Yaparız

Beslenme çantasına süt, yoğurt, meyve, meyvesuyu, kuruyemiş, kuru meyve, peynirli sandviç, evde yapılmış kek ya da kurabiye gibi sağlıklı atıştırmalıklar konulmalı. Aşırı yağlı, şekerli, tuzlu yiyecek ve gazlı içeceklerden uzak durulmalı.

Öğrencilerin dört besin grubunda bulunan gıdalardan alacağı besin yeterli ve dengeli beslenmeleri için önemlidir.

Besin grupları şunlardır;
Süt ve ürünleri
Et ve yumurta
Kurubaklagil
Ekmek ve Tahıl
Sebze ve Meyve

Sulu gıdaların beslenme çantasında taşınması zor olduğu için kuru gıdaların yanında bir içecek en uygun seçimdir. Bir sandviçte haşlanmış yumurta, peynir, ızgara köfte, haşlanmış et-tavuk gibi seçilen herhangi bir besin yanında mevsimine göre, iyi yıkanmış, taze sebze ve meyveler bulunmalıdır. (Domates, salatalık, marul, havuç, mandalina ,elma, üzüm, kiraz, erik gibi.)

Bunların yanında beslenme çantasında fındık veya ceviz bulunması da çocuğun beslenmesini enerji, protein ve mineraller açısından destekler. İçecek olarak ayran veya süt ya da taze sıkılmış meyve suyu tercih edilmelidir.

Ekmek arası sandviçe alternatif olarak 1-2 dilim börek beslenme çantasına konulabilir. Hazırlanan börek süt veya ayran ile tüketilmelidir. Bu durumda beslenme çantasında bir tane de meyve veya sebze bulunması dört besin grubunun sağlanması açısından gereklidir.

Sağlıklı bir beslenme çantası için, beslenme çantasının içinde bulunan besinler kadar temizliğine de dikkat edilmeli, çanta her gün temizlenmelidir.

Okulda mutlaka öğrenciler karınlarını doyurmalıdır çünkü aç karna dersleri algılamaları zorlaşacaktır. Ayrıca tansiyonu düşüren ve gaz yapan gıdalardan kaçınmak gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir