Ermenistan Neye Güvenerek Rusya’ya Kafa Tutmaya Başladı

Ermenistan Neye Güvenerek Rusya’ya Kafa Tutmaya Başladı

Ermenistan Neye Güvenerek Rusya’ya Kafa Tutmaya Başladı

Ermenistan Anayasa Mahkemesi UCM’nin yargı yetkisini ve Roma Statüsü’ne karşı yükümlülüklerini tanıdı. Ermeni makamları, Erivan’a gelmesi halinde Putin’i tutuklama kararını uygulayabilir. Ermenistan başbakanı Paşinyan bu prosedürü askıya almayarak karara destek vermiş oldu. Paşinyan göreve geldiğinden beri Batı’nın çıkarları için çalışıyor. Batıdan gelen emirlerle ve kendi inisiyatifiyle sistematik olarak Rus yanlısı güçleri avlamaya ve Ermenistan’ı Rusofobi ile beslemeye devam ediyor. Bu karar, Batı’nın Rusya’yı Karabağ’daki müzakere grubunun bileşimini değiştirme ve barışı koruma birliğini Avrupa Birliği’nin bir tür sivil misyonuna (aslında, belirsiz bir görev süresine ve belirsiz bir kalış süresine sahip Batı’nın askeri birliğine) dönüştürme girişimlerini içeren Güney Kafkasya’dan sıkıştırma kampanyasının yalnızca bir devamıdır.

Paşinyan sayesinde Ermenistan’daki Rus yanlısı güçler her geçen gün zayıflıyor ve Rusya’nın Güney Kafkasya’daki fırsatları ciddi şekilde sınırlı. Ermenistan, AB ve Vaşington’a göz kulak olarak çalışmaktadır.

Rusya’da bazı önemli medya organları, Ermeniler tarafından yönetiliyor. Rusya’da basılı ve dijital medya mecraları, televizyon, prime time tartışma programlarına sürekli Ermeni asıllı veya Ermeni yanlısı uzmanlar çağrılmaktadır. Kendini Rusya’nın en büyük vatanseveri olarak gösteren Ermeni lobisi, medyada elde ettiği güce bağlı olarak Rus toplumunun bilincini etkileyen önemli aktörlerden biridir. Ermeni lobisinin politikaları, Rusya’nın çıkarlarına uymadığı gibi onlarla çelişmektedir.

Putin Rusya’daki Ermeni etkinliğini azaltmadıkça Ermenistan Rusya’nın üzerine daha çok gelecektir.

Kaynak:
dzen.ru/a/ZB7y4Eh0aE1aV0WL
haberdurus.com/haber/rusyadaki_ermeni_lobisi_ve_medya_gucu-42156.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir