Bilgisayar Tablet ve Akıllı Telefon Psikolojik ve Fiziksel Açıdan Çocukların Gelişimine Zararlı

Bilgisayar Tablet Ve Akıllı Telefon Psikolojik ve Fiziksel Açıdan Çocukların Gelişimine Zararlı
Bilgisayar Tablet Ve Akıllı Telefon Psikolojik ve Fiziksel Açıdan Çocukların Gelişimine Zararlı

Uzmanlar, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon gibi cihazların psikolojik ve fiziksel açıdan çocukların gelişimine zararlı olduğunu, gelişme çağında çocuğun dış ortamla iç içe olması gerektiğini belirtiyor.

Çocuklar bilgisayar, tablet gibi cihazları çok kullandıklarında irade ve düşünce yetisini yavaş yavaş kaybediyor. Çocuklar gerçeklik algılarını kaybediyor. Tembelliğin oluşmasında sanal ortam büyük rol oynuyor ve pasif bir duruma sevk ediyor.

Bilgisayar, Tablet, Akıllı Telefon başında geçirilen zamanlarda gelişimi destekleyici diğer aktivitelerden uzak kalınıyor.

Çocuklarda ödev hazırlama dışında haftalık bilgisayar veya internet kullanım süresi ortalama 5 saat civarında olmalıdır. Haftalık 8-10 saati aşan Bilgisayar, Tablet, Akıllı Telefon ve internet kullanımı, bilgisayar veya internet bağımlılığı olarak tarif edilmektedir.

Aileler çocuklara daha fazla ve daha kaliteli zaman ayırmalı, çocuğun arkadaşlarına sosyal ortamlarda daha fazla zaman ayırması sağlanmalı, sinema, tiyatro, müze, spor faaliyetleri gibi sosyal ve sportif aktivitelere katılması sağlanmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir