Avrupa Birliği Böceği Güvenli Gıda Olarak Onayladı

Avrupa Birliği Böceği Güvenli Gıda Olarak Onayladı

Avrupa Birliği Böceği Güvenli Gıda Olarak Onayladı

Avrupa Birliği’nden mide bulandırıcı bir karar daha. AB sarı un kurtlarının gıda olarak tüketilmesini onaylamış durumda. AB böcek çiftlikleri sahiplerine çalışıyor. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) onayı sayesinde sarı un kurdunun larvası yenilikçi gıda maddesi ve güvenli yiyecek olarak tüm Avrupa’da market ve restoranlarda kullanılabilecek. Böceklerle ilgili 11 başvuru daha bulunuyor.

Toz halinde tüketilebilen sarı un kurtlarından hamburger, makarna üretilirken bu karardan sonra bisküvi, çikolata gibi ürünler üretmek mümkün olacak.

Karides ve toz akarı alerjisi olan kişiler için uyarı zorunlu olacak. Un kurtları, balıkçılar ve bu böceklere maruz kalan işçilerde solunumla ilgili alerjik belirtilerin kaynağını oluşturmaktadır.

Sarı un kurdu fırınlarda, un fabrikalarında, un değirmenlerinde rastlanan ve cırcırböceği gibi unla beslenen bir böcek türüdür. Balıklar ve kuşlar için hayvan maması olarak kullanılır. Un kurtları genellikle zararlı olarak kabul edilir, çünkü depolanmış tahıllarla beslenirler. Un kurtlarının en eski arkeolojik kayıtları Türkiye’dir. Asya ülkelerinde diğer böceklerle birlikte sokak yemeği olarak satılırlar.

Haram Yiyecekler Listesi Nelerdir Helal Bitkisel Ürünler Böcek Yemek Haram Mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir