AB ve Amerika Türkiye’yi Terörle Mücadele Konusunda Yalnız Bıraktı

AB ve Amerika Türkiye'yi Terörle Mücadele Konusunda Yalnız Bıraktı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz, Türkiye’deki terörün Suriye’den beslendiğini, Batı’nın Türkiye’ye desteğinin yüzeysel olduğunu ve özellikle AB’nin, Türkiye’yi terörle mücadele’de yalnız bıraktığını, Suriye’yi karıştırmak için yapılanların birebir aynısının Türkiye’de uygulandığını söyledi.

Yılmaz, “Bu terörü şehirlere yayarak özellikle bir kaos ortamı oluşturup bu kaos ortamı içerisinde devleti zafiyete düşürmek ve devleti sanki ülkeyi yönetemiyor bağlamında öyle bir hava oluşturmak istiyorlar. Türkiye ne zaman bağımsız politikalar yürütmeye kalkıyor, ne zaman ki NATO ile AB ile, Amerika ile farklı atraksiyonlar içerisinde kendi politikalarını bölgede yürütmeye çalışıyor, o zaman terör saldırılarıyla karşı karşıya kalabiliyor.

Emniyette, orduda, diğer istihbarat kurumlarında FETÖ elemanları devletin bilgisini, bu terör örgütleriyle paylaştıklarına dair önemli veriler var. Aynı zamanda devletin arşivlerini de bunlar götürdüler.

Türkiye’de sosyal medyanın kontrolüyle ilgili önemli bir zafiyet var. Türkiye henüz Twitter, Google ve Facebook’a hükmedemiyor. Türkiye’nin öncelikle sosyal medya üzerinden kontrolü sağlaması lazım.

Ayrıca Türkiye’ye inanılmaz derecede kontrolsüz yabancı giriş çıkışı var. Batı menşeli basın kuruluşları Türkiye’de kışkırtıcı ve yalan haberler yapıyor. Rusya’da, Amerika’da, İngiltere’de, Avrupa’da bununla ilgili çok ağır yaptırımlar var.

Türkiye’nin terörle mücadelesine sadece görüntüde yüzeysel destek verdiler. Terör örgütleri Avrupa basınında kolayca kendi propagandalarını yapabiliyorlar. Serbestçe gösteri yapabiliyorlar, yardım, para toplayabiliyorlar, dergi kurabiliyorlar, kırmızı bültenle arananlar rahatça AB ülkelerinde gezebiliyorlar. AB’nin Türkiye’yi desteklediğini söyleyemeyiz. Tam tersine destekten daha çok köstek olduğunu yani Türkiye’nin aleyhine çalışan terör gruplarına alan açtığını söylemek mümkün. Aynı şey Amerika için de geçerli. Amerika’nın, bugün bazı terör örgütlerinin güce kavuşmasında onları desteklemesinin önemli bir etkisi var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir