Kullanıcılar Tabletlerden Sıkıldı Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarlara Yöneldi

Kullanıcılar Tabletlerden Sıkıldı Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarlara Yöneldi

Bilgi teknolojileri sektörü 2017 yılının ilk çeyreğine göre ciroda yaklaşık yüzde 8 oranında büyüyerek bu yılın ilk çeyreğini 1,3 milyar TL ile kapattı. Oyunlar sayesinde büyüme üzerinde en yüksek etkiye sahip ürün grupları masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar olurken, mouse ve klavyelerde de çift haneli büyümeler yakalandı.

Monitörler uzun bir aradan sonra ilk kez tek haneli büyüme gösterdi. Oyun özellikli ürünlerde potansiyelin artarak devam ettiği gözlemleniyor. Web kamera ve tabletler ise küçülmeye devam etti.

Cirosal büyüme, oyun bilgisayarları ve tamamlayıcı aksesuarları segmentinin büyümesinden tetikleniyor. Sömestr tatili kampanyaları etkisi olurken döviz kurundaki artış da büyümede etkili oluyor.

Çok fonksiyonlu yazıcılar büyümeye devam ediyor. Ofis makineleri ve sarf malzemeleri sektörü 2017 yılının aynı çeyreğine göre yüzde 8 oranında büyüyerek ilk çeyrekte 135 milyon TL elde etti. Çift haneli büyüme ile en büyük katkıyı çok fonksiyonlu yazıcılar sağladı.

Aynı dönemde tek fonsiyonlu yazıcılar, çok fonksiyonlu yazıcıların aksine, çift haneli daraldı. Kartuş dünyasında ise lazer tonerler tek haneli büyürken inkjet kartuşlarda küçülme görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir