Elif Çağlar Muslu Kimdir

Elif Çağlar Muslu Kimdir

Elif Çağlar Muslu 15 Nisan 1980 yılında İstanbul’da doğan şarkıcı, besteci, şarkı sözü yazarı ve prodüktördür. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde, caz kompozisyonu eğitimi aldıktan sonra, Queens College bünyesindeki The Aaron Copland School of Music’te, Caz Performansı dalında master yaptı. Ayrıca Klasik Türk Muziği dalında Timur Selçuk ile bir sene kompozisyon teknikleri çalıştı.

Bagdat Avenue grubu ile kendi bestesinin de bulunduğu 1-10 isimli bir albüm çıkardı. Albümün çıkışının hemen ardından, müzikal calışmalarını sürdürmek amacıyla New York’a gitti.

New York’ta 55 Bar, Nublu, The Knitting Factory gibi birçok kulüpte konser verdi. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 22. Akbank Caz Festivali, 2012 Bratislava Caz Günleri, 3. Priştine Caz Festivali, 2012 One Love Festivali, CUNY Big Band Festivali, 2013 Lüksemburg Autumn Leaves Caz Festivali, 24. Blues Festivali gibi birçok prestijli festivalde sahne aldı.

M-U-S-I-C isimli albümü, Türkiye müzik tarihinde bir kadın caz vokalistinin tüm söz, müzik ve aranjmanlarını yazdığı, ilk İngilizce albümdür.

Diskografi:
Albüm:
M-U-S-I-C (Nu-Dc Records, 2011)

Single:
Hafif Batı Müziği (Nu-Dc Records, 2014)

Özel Projeler:
Bagdat Avenue 1-10 (Doğulu Production, 2002)
Jimmy Burns, Katherine Davis & Elif Çağlar, Blues ile Birlikte Hayata (Pozitif, 2013)

Konuk Olarak:
Ezra Weiss Get Happy (Roark Records, 2007)
Ceza, Onuncu Köy (Esen Müzik, 2010)
Various Artists, Made in Turkey Vol.7 (Lola’s World Records, 2013)
Selen Gülün, Başka (Lin Records, 2013)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir