Zooey Deschanel Kimdir

Zooey Deschanel Kimdir

Zooey Claire Deschanel 17 Ocak 1980 yılında Kaliforniya’da doğan Amerikalı şarkıcı, şarkısözü yazarı ve oyuncudur. Northwestern Üniversitesi’nde okudu.

Zooey Deschanel birçok bağımsız filmde rol almıştır. En önemli filmleri arasında ise Almost Famous, Elf, Yes Man ve Aşkın (500) Günü gibi filmler yer alır. 2011 yılından beri Fox kanalının dizisi New Girl’de başrol oynamaktadır. Buradaki performansıyla bir Emmy Ödülü adaylığı ve 3 de Altın Küre adaylığı bulunmaktadır.

Daha çok oyuncu olarak tanınsada She and Him adlı müzik grubunun üyesidir. 2006 yılında M. Ward adlı müzisyenle kurduğu She & Him isimli grubun solistidir. Grup şimdiye kadar 5 albüm çıkarmıştır. Şarkı söylemenin yanında klavye, perküsyon, banjo ve ukulele de çalabilmektedir.

Diskografi

Sinema
1999 Mumford
2000 Almost Famous
2001 Manic
2002 The Good Girl
2002 Abandon
2002 Big Trouble
2002 The New Guy
2002 Sweet Friggin’ Daisies
2003 Whatever We Do
2003 All the Real Girls
2003 It’s Better to Be Wanted for Murder Than Not to Be Wanted at All
2003 House Hunting
2003 Elf
2004 Eulogy
2005 The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy
2005 Winter Passing
2006 Failure to Launch
2006 Live Free or Die
2007 The Good Life
2007 The Go-Getter
2007 Bridge to Terabithia
2007 Flakes
2007 Raving
2007 Surf’s Up
2007 The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
2008 Gigantic
2008 The Happening
2008 Yes Man
2009 (500) Days of Summer
2011 Our Idiot Brother
2011 Your Highness
2015 Rock the Kasbah
2015 The Driftless Area

Dizi
1998 Veronica’s Closet
2002 Frasier
2004 Cracking Up
2005 Once Upon a Mattress
2005, 2013 American Dad!
2006–07 Weeds
2007 Tin Man
2008, 2012–13 The Simpsons
2009 Bones
2010 Funny or Die Presents
2011–present New Girl
2012 Saturday Night Live

Albümler
Volume One (2008)
Volume Two (2010)
A Very She and Him Christmas (2011)
Volume 3 (2013)
Classics (2014)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir