Zararlı Yazılım 1 Milyondan Fazla Bilgisayarı Ele Geçirdi

Zararlı Yazılım 190 Ülkede 1 Milyondan Fazla Bilgisayarı Ele Geçirdi

Dünya çapında uluslararası polis organizasyonlarının ortaklaşa yürüttüğü çalışmada Dorkbot adlı, Facebook ve Twitter üzerinden kullanıcıların şifresini çalan ve bilgisayar sistemlerini ele geçiren bir botnet yani uzaktan yönetilen bilgisayarlar ortaya çıkarıldı.

Kuzey Amerika, Avrupa ve bazı Asya ülkelerindeki kurumlarda komuta ve kontrol sunucularında yaşanan kesintiler üzerine uluslararası polis organizasyonları devreye girerek bir operasyon başlattı.

Yapılan çalışma sonucunda ortaya çıkarılan Dorkbot 190’dan fazla ülkeye yayıldığı tespit edildi ve bir milyondan fazla bilgisayara bulaştığı belirtiliyor.

Dorkbot; sosyal ağlar, mailler ya da harici belleklerle yayılan ve bulaştığı bilgisayarı uzaktan yöneten zararlı bir yazılım. Bu yazılım cihaza bulaştığında cihazdaki güvenlik yazılımını engelleyerek güncellemeyi durdurmaya çalışır ve sistemi ele geçiren komutlarını ilgili yere iletir.

Bu tür yazılımlar özellikle bilgisayar gibi internete bağlanan cihazları tam olarak kullanmasını bilmeyen ya da cihazın güvenliğini ihmal eden kişilerin bilgisayarına bulaşarak bu bilgisayarları internet üzerinden kötü amaçlar için uzaktan kullanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir