Türkiye Gürcistan ve Azerbaycan Arasında İş Forumu Düzenlendi

Türkiye Gürcistan ve Azerbaycan Arasında İş Forumu Düzenlendi

Batum Sheraton Otelinde 6 Mart tarihinde düzenlenen foruma Gürcistan Başbakanı ve Ekonomi Bakanı, Azerbaycan’dan Ekonomi Bakanı ve Türkiye’den Ekonomi Bakanı katıldı. Bu yıl 4. kez düzenlenen iş forumuna Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’dan 500’e yakın işadamı katıldı.

Gerçekleşen toplantıda üç ülke aradaki ekonomik, ticari, lojistik, enerji ve turizm konuları ele alındı. Sorunlarla ilgili çözüm önerileri masaya yatırıldı. Alınacak tedbirler için görüş birliğine varıldı.

Gürcistan Başbakanı Türkiye ve Azerbaycan’ın gerçek dost ve stratejik ortak olduğunu, Türkiye ve Azerbaycan ile her zaman iş yapmaya hazır olduklarını belirtti. Ayrıca Türkiye’den işadamlarını Gürcistan’a çekmek için yatırım alanlarını cazip hale getirmeye çalıştıklarını Gürcistan’ın şeffaf tehlikesiz ve tarafsız iş alanlarına sahip olduğunu belirtti.

Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı ise Bakü, Tiflis ve Ceyhan boru hattı ile Bakü, Tiflis ve Kars demiryolu gibi bir çok projenin gerçekleştirildiğini yakında Güney Gaz Koridoru projesini hayata geçireceklerini ve Gürcistan, Azerbaycan ile Türkiye’nin işbirliğini arttırarak devam etmesini belirtti.

Türkiye Ekonomi Bakanı ise bu tür forumların daha sık yapılmasını ve Türkmenistan’da bir forumun düzenlenmesi gerektiğini Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan ile birlikte dördüncü ülkelerle ortak iş projelerinin üretilmesini ve ticaret hacminin 20 milyar dolarlara ulaşması gerektiğini vurguladı. Ayrıca bu coğrafyada İpek Yolunun 3-5 yıl içinde canlanacağını Hazar Deniziyle 3 ülke arasında özellikle enerji ve ulaşım alanlarında işbirliğinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir