Tren Kart Nedir Nasıl Alınır

Tren Kart Nedir Nasıl Alınır

Tren Kart Nedir Nasıl Alınır?
Tren kart sahipleri, TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. kazançlı paketleri satın alabiliyor. Yolculuklar için önceden belirlenecek 2 istasyon arasında, yaş aralığına, seçilen tren veya trenlerin tipine, sınıfına (Business, Economy veya 1. Mevki) göre bir aylık veya belirlenecek biniş sayısına göre farklı paketleri önceden indirimli olarak satın alabiliyor.

YHT ve ana hat trenlerinde yapılan seyahatlerde sisteme TRENKART üyelik bilgileri ile giriş yapılarak, bir tıkla web sitesinden (yolcu.tcdd.gov.tr), mobil uygulamalarından koltuk ek bir ücret ödemeden kolaylıkla seçilebiliyor

Seyahat öncesi kontrollerde TRENKART’ı veya mobil uygulamalarında bulunan TRENKART ekranını göstermek yeterli.

İndirim Oranları:
5 Biniş yüzde 20 İndirim
10 Biniş yüzde 25 İndirim
15 Biniş yüzde 30 İndirim
20 Biniş yüzde 35 İndirim
30 Biniş yüzde 40 İndirim

(Biniş haklarının 60 günlük dönem içinde kullanılması gerekir. Dönemi içinde kullanılmayan biniş kartları bir sonraki döneme devredilemez. 60. günün sonunda kalan seyahat hakları geçerliliğini kaybeder)

TRENKART Abonman Paketi belirleyeceğiniz iki istasyon arasında geçerlilik tarihinden itibaren 30 gün içinde kullanılabilir. Paket aynı gün içinde uygun tren tipi ve mevkide, sadece bir gidiş bir dönüş seyahati için geçerlidir.

İstenirse paketin geçerlilik şartlarına uygun tren tipinde, bir üst mevkide, fark ücreti verilerek seyahat edebilir.

TRENKART Biniş Paketlerinden herhangi birisi belirlenecek iki istasyon arasında geçerlilik tarihinden itibaren 60 gün içinde kullanılabilir. Sadece YHT’lerde belirlenen sınıflarda (economy ve business) geçerli olmak üzere 5-10-15-20 ve 30 Biniş hakkı veren paketler farklı indirim oranları ile ekonomik seyahat olanakları sunmaktadır.

Her bilet alındığında kullanılan biniş hakkı toplam biniş hakkından düşülmektedir.

İstenirse YHT’lerde yer olması halinde, bir üst mevkide, fark ücreti verilerek seyahat edilebilir.

Gezmeyi sevenlere, tüm Türkiye’de ve tüm trenlerde (belirlenen mevkilerde) geçerli İNDİRİMLİ seyahat etmeyi sağlayan paketler kullanılabilir.

Gezgin paketleri geçerlilik tarihinden itibaren 15 veya 30 gün içinde kullanılabilir.

İstenirse paketin geçerlilik şartlarına uygun tren tipinde bir üst mevkide fark ücreti verilerek seyahat edilebilir.

Paket satın alınabilmesi için mutlaka TRENKART’ın (üyeliğin) olması gerekmektedir. Paket kullanımları kişiye özeldir. Sadece kurumsal anlaşmalar dahilinde ilgili kurum tarafından satın alınan paketler, kurumla yapılan anlaşma kapsamında belirlenen kuralların ve geçerlilik koşullarında, hamiline seyahat hakkı sağlar.

Paket fiyatları TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. tarafından belirlenir. Paketler ve paket kullanılarak alınan biletler, her ne sebeple olursa olsun devredilemez, satılamaz ve birden fazla kişi tarafından kullanılamaz.

Genç paketler, 27 yaşından gün almamış olan gençlere tam paket fiyatı üzerinden yüzde 20 indirim yapılarak satılır. Yaş hesabında doğum yılı dikkate alınır.

Anahat ve YHT’ler de biletler, trene binmeden önce mutlaka alınmalıdır. Paket sahibi yolcular bilet almadan trene kabul edilmez. Trende tespiti halinde seyahate ait tam bilet ücretinin yüzde 100 fazlası tahsil edilir.

Anahat trenlerine, gişesi kapalı istasyonlardan binen paket sahibi yolculara trende normal bilet işlemi yapılır. Bu yolcular paketine uygun mevkide seyahat ederler. Mevkisinde yer yoksa alt mevkide veya trende hiç yer yoksa ayakta seyahat etmeyi kabul etmiş sayılır.

Seyahatlerde, paket kullanılarak satın alınan bilet ile beraber TRENKART veya mobil TRENKART ekranı, TCDD TAŞIMACILIK A. Ş.’nin kontrol ile görevli personeli tarafından her sorulduğunda ve gerektiğinde geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet pasaport vb.) ile gösterilmelidir. Belgelerini gösteremeyen yolcuların biletleri geçersiz sayılar ve seyahate ait tam bilet ücretinin ücretin yüzde 100 fazlası tahsil edilir. Aynı tarih aralığı ve aynı parkur için birden fazla seyahat satın alınamaz.

Paketlerin geçerlilik başlangıcı, satış tarihinden sonraki 7 takvim gününü geçemez. Paket ile bilet satın almak isteyen üyeler, sisteme tanımlı olan diğer indirimlerden ( gidiş-dönüş indirimi, aktarma indirimi, tarife indirimi, promosyon vb) yararlanamaz.

TRENKART sahipleri, üyeliklerine ait bilgilerin, şifrelerin ve bu bilgiler kullanılarak alınan paket ve biletlerin kullanımından, doğruluğundan sorumludur. Abonman paket sahiplerinin gün içinde pakete tanımlanan seyahat hakkını kullanması durumunda tekrar seyahat edilemez. Bununla beraber paket kullanılarak alınan biletlere, trenin hareketine belirli bir süre kalıncaya kadar ve bilet tipine bağlı olarak değişiklik ve iade işlemi yapılabilir.

YHT’ler için satılan BİNİŞ Paketleri kullanılarak alınan biletlerin iadeleri TCDD TAŞIMACILIK A. Ş. tarafından tanımlanan sürelere uygun yapılırsa, biniş hakkı iade edilir.

Mobil uygulama kullanmayan bireysel yolcuların TRENKART bastırılıp adreslerine ulaşıncaya kadar kontrollerde biletleri ile birlikte kimliklerini ibraz etmeleri yeterlidir.

Kart veya Paket sahibi, kartını kaybeder, çaldırır veya müşteri bilgisini başkasının kullandığını tespit ederse, en yakın yetkili TCDD TAŞIMACILIK A. Ş. gişesine veya çağrı merkezine (4448233) durumu bildirmek zorundadır.

TCDD TAŞIMACILIK A. Ş. tarafından bu tip beyan alınınca üyeliğe tanımlı paketin kullanımı bloke edilir. Bununla beraber üye, ileri tarihlere alınan biletleri sorgulayarak bilgisi dışında alınan seyahatlere ait biletlerin iptalini talep eder. Bildirim yapılıncaya kadar geçen sürede pakete tanımlı hakların kullanımdan paket sahibi sorumludur.

Bu durumdaki TRENKART sahiplerinin ayrıca sisteme girerek yeni şifre oluşturmaları ve gerekli tedbirlerin alındığı TCDD TAŞIMACILIK A. Ş.’ye usulüne uygun beyan etmesi halinde bloke kaldırılır.

Müşterinin TRENKART’ını kaybetmesi veya çaldırması durumunda yenileme ücreti karşılığında kart tekrar bastırılarak adresine gönderilir. Kaybedilen veya çalınan kartın bulunması halinde alınan kart yenileme ücreti iade edilmez.

TCDD TAŞIMACILIK A. Ş. Trenkart ve seyahat paketlerinin geçerlilik ve kullanım koşullarının belirleme, değiştirme, iptal etme konularındaki haklarını saklı tutar.

TRENKART, ÜYE KAYIT VE PAKET İŞLEMLERİ YAPILAN GİŞELER:
1. BÖLGE: HAYDARPAŞA, PENDİK, AYRILIKÇEŞME, YENİKAPI, İZMİT, ADAPAZARI, BOZÜYÜK
2. BÖLGE: ESKİŞEHİR, KAYSERİ, KIRIKKALE, SİNCAN, POLATLI, ANKARA, ZONGULDAK
3. BÖLGE: ALSANCAK, BASMANE, MANİSA, BALIKESİR, TORBALI, AYDIN, NAZİLLİ, DENİZLİ
4. BÖLGE: SİVAS, SAMSUN, AMASYA, DİVRİĞİ, ERZİNCAN, ERZURUM, KARS
5. BÖLGE: MALATYA, ELAZIĞ, DİYARBAKIR, VAN, BATMAN
6. BÖLGE: ADANA, CEYHAN, MERSİN, KONYA, EREĞLİ, TARSUS, KARAMAN, GAZİANTEP, İSKENDERUN, OSMANİYE
7. BÖLGE: AFYON, ALŞEHİR, DİNAR, KÜTAHYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir