Traceca Projesi Nedir

Traceca Projesi Nedir

Avrupa, Kafkasya, Asya Ulaşım Koridorü (TRACECA) yetkililerinin yaptığı açıklamada, Türkiye ve Kazakistan, konteyner treni ulaşımı Silk Wind projesi için ortak noktada buluşamadı. Projeye göre Çin > Kazakistan > Hazar > Kafkasya > Türkiye > Avrupa üzerinden konteyner treni ulaşımı planlanıyor.

TRACECA üye ülkeleri arasında, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Moldova, Romanya, Tacikistan, Türkmenistan, Türkiye, Ukrayna ve İran yer alıyor. Kısaca İpek Yolunun yeniden canlandırılması amacıyla çok modlu ulaşım için şekillendirilen ve geliştirilen bir doğu-batı koridorudur.

Türkiye, TRACECA’ya aktif katılım sayesinde bölgede ve dünyada köprü konumunu kullanarak transit taşımacılıktan hak ettiği payı alabilecektir. Asya ile Avrupa arasındaki ticaret yaklaşık olarak 600 milyar doları bulmakta ve bu da yılda 6-7 milyon konteynıra denk gelmektedir. Bu ticaretten mümkün olduğunca pay sağlamak Türkiye açısından büyük önem taşımaktadır. Bölge içinde ve bölge ülkeleriyle ilgili uluslararası pazarlar arasında gerçekleşecek ticarete konu olan malların ulaştırma ve taşınması Türkiye’ye çok önemli döviz geliri sağlayacaktır.

TRACECA Projesi’nin geliştirilmesiyle birlikte Türkiye’ye ulaştırma sektörü, yabancı yatırımlar, turizm sektörü ve bölgesel kalkınma açısından oldukça büyük yararlar sağlaması beklenmektedir.

TRACECA Projesi ile Orta Asya’yı Avrupa’ya bağlaması düşünülen 3 ana yoldan ikisinin Türkiye üzerinden geçirilmesi planlanmıştır. Böylece Türkiye kara ve demiryolu ile iki ana bağlantıyı Avrupa ile Asya arasında sağlayacaktır. Bir üçüncü yol ise Karadeniz’de Poti Limanı’na denizyolu ile Avrupa’dan Varna, Köstence ve karayolu ile uzanılan Ukrayna Odesa’dan ulaşımı hedeflemektedir. Üçüncü yol, Karadeniz otoyolunun tamamlanmasıyla Türkiye’de Karadeniz limanlarına bağlantı yapabilecektir.

TRACECA Projesi kapsamına alınan Karadeniz ve Hazar Denizi’ndeki limanlar şunlardır; Karadeniz’de Odesa, İliçevsk, Köstence, Varna, Burgaz, İstanbul, Samsun, Batum, ve Poti limanları, Hazar Denizi’nde ise Bakü, Türkmenbaşı ve Aktau limanları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir