Suriye’de Çatışmalar Durmadıkça Avrupa’ya Daha Çok Mülteci Akacak

Suriye'de Çatışmalar Durmadıkça Avrupa'ya Daha Çok Mülteci Akacak

UNICEF’den yapılan açıklamada Suriye’deki çatışmalar durmadıkça ve orada bulunan milyonlarca insanın ihtiyaçları karşılanmadıkça Avrupa’daki mülteci krizi daha da kötüye gidecek. 5 yıl önce başlayan çatışmalarda 4 milyondan fazla Suriyeli ülkeden ayrıldı.

UNICEF bölge direktörü yaptığı açıklamada görüştüğü Suriyelilerin hepsinin kendilerini ülkelerinde güvende hissettikleri anda ülkelerinde kalacaklarını ifade etti.

Suriye’deki çatışmalar 16 milyon kişiyi sağlık, içme suyu ve eğitim gibi yardımlara muhtaç bıraktı. Yaklaşık 2 milyon çocuk okula gidemiyor. 5 milyon kişi ise su şebekelerine saldırılar yüzünden su kullanamıyor.

Dünya Sağlık Örgütü açıklamasına göre Suriye’de bulunan kamu hastanelerinin yarısından fazlası ya devre dışı durumda ya da kısmen hizmet verebiliyor.

2015 yılı verilerine göre Avrupa’da mülteciler arasında en kalabalık grubu Suriyeliler oluşturuyor.

Suriye’ye komşu ülkelerin de desteğe ihtiyacı devam ediyor. Sadece Türkiye’de geçici koruma altına alınan 2 milyon Suriyeli bulunuyor.

Türkiye şu an en fazla Suriyeli mülteci barındıran ülke konumunda.

İnsani yardımlar ihtiyaçlara göre yetersiz kalıyor. UNICEF, 2015 yılı başında Suriye ve çevresindeki ülkeler için başlattığı yardım programına gereken destek verilmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir