Rusya Google’dan Aşı Konusunda Sansürlenen Youtube Videosu Engellinin Kaldırılmasını İstedi

Rusya Google'dan Aşı Konusunda Sansürlenen Youtube Videosu Engellinin Kaldırılmasını İstedi

Rusya Google’dan Aşı Konusunda Sansürlenen Youtube Videosu Engellinin Kaldırılmasını İstedi

Çok sayıda alanında uzman kişilere sansür uygulamaya başlayan Google LLC bünyesindeki Youtube video paylaşım sitesine Rusya Bilgi Teknolojileri Denetleme Kurumu(Roskomnadzor) ikazda bulundu.

Roskomnadzor, Youtube video paylaşım sitesinin ticari aşılarda Sputnik V’ye ayrımcılık yaptığını iddia etti ve uygulanan tüm kısıtlamanların kaldırılması talebinde bulundu.

Sosyal medya platformları alanında uzman çok sayıda kişiye bu konularda sansür uyguluyor. Türkiye yerli aşı üretimine başladığı zaman büyük ihtimalle aynı sorunları yaşayacak.

Roskomnadzor tarafından yapılan açıklamada; Deputat Slutskiy kanalındaki videoya uygulanan tüm kısıtlamaları mümkün olan en kısa sürede kaldırma talebini içeren bir mektubun Google LLC şirketinin yönetimine gönderildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Google’a ait YouTube’un engellediği videonun, koronavirüs pandemisi ve aşılama sorunlarına ışık tuttuğu ve Rus aşısı Sputnik V için yurtdışında oluşturulan engellere değindiği, Google’un bu tür eylemlerinin serbest bilgi akışı ve ona engelsiz erişim ilkelerini ihlal ettiği belirtildi.

Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesine aynı şekilde sansür uygulayan Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerine ülkeler günümüzde isterlerse para cezalarını içeren yaptırımları uygulayabiliyor ancak Elon Musk’ın uydu projesiyle, internet dünya çapında uydularla ücretsiz verilmeye başlandığında ileride bu tür şirketlerin hiçbiri kontrol edilemeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir