Macaristan Bilime Aykırı Olan Cinsiyetsizliği LGBTİ’yi Yasakladı

Macaristan Bilime Aykırı Olan Cinsiyetsizliği LGBTİ'yi Yasakladı

Macaristan Bilime Aykırı Olan Cinsiyetsizliği LGBTİ’yi Yasakladı

Macaristan hükümeti, toplumu eşcinsel propagandaya karşı korumak için hazırladığı yasayla, eşcinsel konuları gündeme getirenleri pek çok alanda cezalandıracak. Aynı zamanda LGBTİ+ şahısları olan insanları pedofil suçlular gibi kamusal hayatın dışına itmeyi de amaçlıyor.

Rusya’da yürürlükte olan benzer yasada olduğu gibi eşcinsellik ve cinsiyet değiştirme üzerine konuşmayı aynen pedofil eğilim gibi bir suç unsuru olarak görülecek.

18 yaş altındakiler için televizyon ve medyada eşcinselliği normal bir olgu olarak gösteren konular ve içerikler gösterilmeyecek.

Bilimsel olarak Biyoloji bilmi bize sadece iki cinsiyet olduğunu ispatlıyor ve kesin olarak belirtiyor. XX kromozomu taşıyanların Kadın, XY kromozomu taşıyanların erkek olduğunu bilimsel olarak açıklıyor.

Cinsiyet kavramı biyoloji biliminin temel gerçeklerindendir ve sadece iki cinsiyet olduğunu ispatlamışken, bazı çevreler ısrarla ikiden fazla cinsiyeti, hatta cinsiyetsizlik diye adlandırılan bir durumun propagandasını yapmaktadır.

Son yıllarda cinsiyetsizlik aşırı fazla desteklenmeye başlandı ve bilimsel olmamasına rağmen çok sayıda tanımlar yapıldı. Dini açından destek bulamayan cinsiyetsizlik satanizmden en fazla destek alan bir konu.

Amerika merkezli Amazon şirketi cinsiyetsiz kişilerle ilgili psikolojik hastalıkları anlatan kitapları satmayacağını belirtti. ABD Kongresi’ne yazılan mektupta “Belirli içerikleri satmama hakkımızı saklı tutuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Amerika’da özellikle Biden döneminden itibaren cinsiyetsizlik desteklenmeye başlandı. Temsilciler Meclisi cinsiyetsizlik ayrımcılığını yasaklayan bir tasarı çıkarmıştı. Trump yönetimi daha önce cinsiyetsiz bireylere sağlık alanında ayrım yapılmaması için sağlanan korumaları ortadan kaldırılmasını ve sadece kadın ya da erkek cinsiyetlerinin dikkate alınmasını öngören bir karara imza atmıştı.

Avrupa 1992 yılında cinsiyetsizliği hastalık sınıfından çıkardı ancak anormal bir davranış olmadığını belirtmedi.

Cinsiyetsizlik doğuştan(doğum deformasyonu) ve sonradan olmak üzere iki türlüdür. Doğuştan olanlar hastalıklı değildir, hastanede test yaptırıp hangi hormonları ağır basıyorsa ya da organları eksikse, doktorların tavsiyesiyle o cinsiyeti seçebilirler. Psikolojik sorunlardan yada parkinson ilaçlarından ortaya çıkan bir hastalık olarak kabul edilen ise sonradan cinsiyetsizliğe yönelenlerdir. Psikiyatri ilk dönemlerinde eşcinselliği de bir ruhsal bozukluk olarak kabul etmiştir. Ruhuna ve benliğine aykırı olduğu halde cinsiyetsiz eylemleri sürdürmek zorunda kalmak veya dürtüyü kontrol edememek kişide ruhsal sıkıntı oluşturmaktadır.

Polonya’da aynı şekilde yasal süreçleri başlatıyor. Türkiye’de henüz böyle bir çalışma yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir