Domuz Eti ve Temiz Et İnek Eti Hakkında Bilgi

Zaman zaman ineklerin gaz çıkararak dünyada küresel ısınmaya neden olduğu palavrası ortaya atılıyor. Çeşitli işlemlerden geçen ve et içermeyen yapay üretime ise temiz et denilerek insanlar kandırılabiliyor. İçeriğinde et olmayan birşeye et demek kandırmacadır.

Pisliğini yiyen, pislik içinde yaşayan ve çöpleri tüketen domuzun yediği bu pisliklerin kendi etine karıştığı ve pis ete sahip olduğu biliniyor.

Domuzun sindirim sistemi çok hızlı ve zayıf olduğu için yediği pislik, çöp, hastalıklı canlılar vs. artıklardaki toksinleri vücudu temizleyemiyor ve 4 saat sonra kendi hücresinde depoluyor.

Bu durum inek, sığır, kuzu, koyun vb. hayvanlarda yaşanmıyor. Çünkü bu hayvanlar temiz beslenen ot yiyen hayvanlardır. Sindirim sistemleri çok ileri düzeydedir. İneklerin midesi 4 bölmeden oluşur ve taze, temiz sebzeler sindirim sisteminde işlendiğinde 24 saat sürer. Bu hayvanlar hem temiz besleniyor hem de pislik ve çöp yiyen domuza göre 6 kat daha fazla sürede sindirim sistemi işliyor.

Her geçen yıl ithal edilen büyükbaşlar hariç, yerli büyükbaş hayvan sayılarında azalma olurken bu hayvanlardan çıkan gazın küresel ısınmaya neden olduğunun açıklanması safsatadır.

Temiz et kavramını domuz etiyle kıyaslamadan, yapay et dedikleri şeyi domuzların yerine gündeme getirmeyip, islam inancı hedef alınarak temiz etlerin yasaklanmaya çalışılacağı iddiaları ortaya atılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir