Ortadoğu Emperyalizmin At Koşturduğu Bir Coğrafya Oldu

Ortadoğu Emperyalizmin At Koşturduğu Bir Coğrafya OlduOrtadoğu Emperyalizmin At Koşturduğu Bir Coğrafya Oldu

Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü’nce düzenlenen 3. Ortadoğu’da Siyaset ve Toplum Kongresi, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 3 gün sürecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, barış, huzur ve kardeşlik adası olarak nitelediği Ortadoğu’nun bugün emperyalizmin at koşturduğu bir coğrafyaya dönüştüğünü, maşa ve araziye uyarlanmış örgütlerle Ortadoğu coğrafyasının adeta kan gölüne dönüştürüldüğünü, FETÖ’nün İslam tarihinin karşılaştığı en sinsi terör örgütü olduğunu belirtti.

YTB Başkanı Kudret Bülbül: 100 yıl öncesine kadar ortak bir medeniyetin, ortak bir coğrafyanın çocuklarıydık. 140 yıl önce Tunuslu Hayrettin Paşa, Türkiye’nin sadrazamı, başbakanıydı. Bu ilişki sadece yöneticiler arasında değildi. İstanbul’da çıkan bir dergi, bütün bir Ortadoğu coğrafyasında yakından izlenirdi. Fakat daha sonra öyle bir koptuk ki, ne kopuş, artık birbirimizi yabancılar olarak değerlendiriyoruz.

Bu toplumlar, bir araya gelip birilerine güç verdikleri oranda, birbirlerini daha iyi tanıdıkları oranda da tarihin öznesi oluyorlar. Bugün bizim nesile düşen daha fazla tanışmaya, kaynaşmaya, daha fazla iletişime yönelik mekanizmalar kurmak. Çünkü birbirimizi tanımıyor, bilmiyorsak, birbirimizle iletişim halinde değilsek, neyi başarmak mümkün olabilir?

ORMER Müdürü Prof. Dr. Kemal İnat: Ortadoğu halklarının birbirlerini yakından tanıması, düşmanlıkların ortadan kaldırılması açısından çok önemlidir. Biz enstitü olarak çalışmalarımızda buna önem verdik, diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas: 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özellikle dış dünyada oluşan Türkiye algısı konusunda özellikle batılı ülkelerde çok yoğun bir aleyhte propaganda ve çalışmalar var. Maalesef bazı İslam ülkelerinin de bu algının etkisinde kaldığını görüyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir