Makarna Zararları Hakkında Bilgi
Hazır paket satılan makarnalar genetiği bozulmuş ve gluten içeren un ile üretildiği için insanlarda kilo sorunu başta olmak üzere çok sayıda sağlık sorunlarına neden oluyor. Türkiye yıllık 3 milyon ton üretim miktarı ile önemli üretici ülkeler arasında yer almasına rağmen makarnalık buğday ithal etmektedir.
Modern buğday, Tip 2 diyabetin ana sebebidir. Eğer diyabet hastası olmak istemiyorsanız, buğday tüketimini engellemelisiniz.
Buğday ürünlerini yedikten 2 saat sonra acıkırsınız. Bu beslenmenin sonunda kilo alırsınız ve kan insülin seviyesi sürekli yüksek kalır. Sürekli insülin uyarısına maruz kalan hücrelerde insülin direnci gelişir ve insülin hormonu yağ yapımını artırır. Ardından glukoz metabolizması bozulur ve çok geçmeden de tip 2 diyabet hastalığı başlar.
Haşlanmış makarnanın 2 kaşığı bir dilim ekmeğe eşittir; buna sos ve yağ eklendiğinde kalorisi daha da artar.
Makarna genellikle un, yumurta, tuz ve sudan yapılır. Pek çok makarna, buğday unu çeşidi olan irmik ya da durum ile yapılır ama mısır, pirinç, kinoa, kılçıksız buğday ve kamut gibi diğer tahıllar da kullanılabilir. İnsanlarda bu yeni alternatifler buğday alerjilerine/intoleransına neden olmaktadır.
Diğer makarna çeşitleri, ya tam tahıl buğdayından yapılır ya da diğer un buğdaylarından tahılsız un içeren genetiği bozulmuş soya unundan yapılır.
Siyah makarna kalamar ya da mürekkep balığı ile renklendirilir. Yeşil makarna ıspanakla renklendirilir. Mor makarna domates ya da şekerpancarı ile renklendirilir. Kırmızı makarna havuçla renklendirilir. Turuncu makarna balkabağı ve helvacı kabağının farklı türleri ile renklendirilir. Bu renklendiriciler makarnaya lezzet verir ancak her zaman bu şekilde yapılmayabilir.
Sağlığınızı korumak için Buğdaydan üretilen her türlü gıda maddesini (her türlü ekmek, makarna, şehriye, bulgur, mantı, tüm hamur işlerini) hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.
Makarna sevenler, kilo yapmayan genetiği bozulmamış unlarla el yapımı makarna yapabilir.