Buğday Yiyince Vücutta Neler Olur Buğdayın Zararları

Buğday Yiyince Vücutta Neler Olur Buğdayın Zararları

Buğday Yiyince Vücutta Neler Olur Buğdayın Zararları

İnsan sağlığı üzerinde bırakacağı etki tam olarak araştırılmayan bir cüce buğday oluşturuldu ve kararlı bir strateji ile bu cüce buğday tüm dünyaya pazarlandı.

Giderek güçlenen buğday tröstleri, halkı daha çok buğday tüketmeye teşvik etti, hatta buğdayın sağlıklı bir diyetin parçası olduğu algısını oluşturdu.

Modern buğday, Tip 2 diyabetin ana sebebidir. Eğer tüm toplumun diyabet hastası olmasını istemiyorsanız, modern buğdayın tüketimini engellemelisiniz.

Önce gıdayı bozdular, bozulan gıda sağlığı bozdu ve sonra size ömür boyu kullanmanız için ilaçlar sattılar!

Tam buğdayı yedikten 90 dakika sonra kan şekeri tavan yapar. Bunun üzerine beyin pankreasa emir verir. Aşırı yükselen kan şekerini düşürmek için bol miktarda insülin salgılatır. İnsülin salgısı kan şekerini düşürür. Kan şekerinin düşmesi 120 dakikadır.

Buğday ürünlerini yedikten 2 saat sonra acıkırsınız, eliniz ayağınız titrer. Bu beslenmenin sonunda kilo alırsınız ve kan insülin seviyesi sürekli yüksek kalır. Sürekli insülin uyarısına maruz kalan hücrelerde insülin direnci gelişir ve insülin hormonu yağ yapımını artırır. Ardından glukoz metabolizması bozulur ve çok geçmeden de tip 2 diyabet hastalığı başlar.

Tip 2 Diyabet teşhisi konduktan sonra gittiğiniz tüm doktorlar size ilaç vermeye başlar ve gönderdikleri diyetisyenler bol bol tam buğday ürünü içeren diyetler verir. Ekmekler, sandviçler, tostlar havada uçuşur. Verilen ilaçlar geçici olarak kan şekerini düşürür ama siz buğday yedikçe insülin metabolizmanız alt üst olur, gün gelir ilaçlar yeterli olmaz ve doktorunuz insüline başlar. İnsüline başlandıktan sonra hasta çaresizlik içinde bir kara deliğin içine düşmüştür: Doktorunun söylediği her şeyi yapmıştır ama kan şekeri bir türlü düzene girmemektedir ve bir sürü komplikasyon baş göstermiştir.

Ayak yaraları başlar, böbrek yetmezlikleri oluşur, gözler etkilenir, sinir harabiyeti nedeniyle nöropatiler ve vücut ağrıları meydana gelir, vücudunun her yerinde çıbanlar çıkmaya başlar. En önemlisi de, diyabetin sebep olduğu kalp damar hastalıkları oluşur. Bugün bir numaralı ölüm sebebi kalp damar hastalıkları ve bunların da bir numaralı sebebi diyabettir. Hasta konforsuz bir yaşam sürer ve acı bir ölüme doğru ilerler.

Amerikan Diyabet Derneği 1980 yılında besin piramidini çıkarırken bir de not düşmüştür: Obezite ve diyabetten korunmak için 2 saatte bir, günde 6 ila 8 öğün yemelisiniz ve günde 6 ila 11 porsiyon tam tahıllı ürünler tüketmelisiniz.

Bütün diyetisyenler, gastroenterologlar, dâhiliyeciler, enkrinologlar halen bu bilgiyi savunurlar. Hâlbuki mantık da, kan şekeri değerleri de bunun aksini söylüyor.

Amerikan Diyabet Derneği eti, yumurtayı, tüm yağları azaltın; bol bol tahıl, tam buğday yiyin der. Tüm dünya hekimleri de bu beslenme modelini sorup sorgulamadan kutsal kitap beller.

Önce buğday tröstleri ceplerini doldurdu, sonra da diyabet pazarının ne kadar kârlı olduğunu fark eden ilaç şirketleri geldi. 1950’li yıllarda genetiğine müdahale edilmiş buğdayla tırmanışa geçen, Batılı beslenme modelinin şeker ve katkı maddeleriyle dolu yiyecekleriyle iyice zıvanadan çıkan diyabet salgını karşısında ellerini ovuşturmasınlar da ne yapsınlar?

Buğdaydan üretilen her türlü gıda maddesini hayatınızdan çıkaracaksınız! Her türlü ekmek, makarna, şehriye, bulgur, mantı, tüm hamur işleri yasak! Alzheimer’dan körlüğe, böbrek yetmezliğinden kalp krizine kadar birçok ciddi sağlık sorunu ile el ele yürüyen tip 2 diyabeti kontrol altına almak, tam şifa ile iyileşmek istiyorsanız buğdaydan ve buğdaydan yapılmış her şeyden uzak duracaksınız.
Kaynak: https://www.umitaktas.com/saglik-yazilari/bugday-oyunlari

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir