Kurumsal E-posta Verileri Yurt Dışında Olan Firmalara Telekom Müjdesi

Kurumsal E-posta Verileri Yurt Dışında Olan Firmalara Telekom Müjdesi

Kurumsal E-posta Verileri Yurt Dışında Olan Firmalara Telekom Müjdesi

Türkiye’de kurumsal firmaların kullandıkları e-posta sistemleri yurt dışı kaynaklı, içerik ve bilgilerin yurt dışında tutulduğu e-posta hizmetleridir. Firmalar birçok resmi evrağı, yabancı bir mail ortamında ilettiğinde, bu hizmetlere yapılan saldırılarla tüm bilgiler ele geçiriliyor. Sunucular üzerinde gezinen bu e-postalar, internet casuslarının eline geçiyor ve güvenlik açığı doğuruyor. Türk Telekom bunun önüne geçmek için kurumsal e-posta hizmeti ile şirket verilerini, Veri Merkezi güvencesiyle yurtiçinde tutacak.

Türkiye’deki şirketlerin veri güvenliği ihtiyacı için kullanıcıların verilerini yurtiçinde saklayan e-posta hizmetinde, antivirüs ve antispam filtreleme özelliklerinin yanında sunucular arasında gerçekleşen mail trafiği de şifreleniyor. Günlük olarak yedeklenen e-postalar, Türkiye’nin yüksek güvenlik standartlarına sahip veri merkezinde depolanıyor.

Kurumsal müşteriler, Türk Telekom e-posta hizmeti ile tek bir yönetici paneli üzerinden e-posta hesabı oluşturma, silme, e-posta yönlendirme, kurumsal imza ekleme, grup e-posta oluşturma gibi birçok işlemi gerçekleştirebiliyor.

Kurumsal müşteriler, 1 GB-50 GB arasında farklı kotalarda seçim yapabiliyor.

Tüm e-devlet işlemlerinin, e-posta iletişimi ile entegre edilmesi bekleniyor.

Üniversitelerin mail hesapları bile Amerikan şirketlerine ait mail sunucularını kullanıyor. Türkiye’de en fazla Amerika merkezli mail servisleri kullanılıyor.

Amerika merkezli mail adresleri:
gmail.com (google)
Microsoft: hotmail.com, hotmail.co.uk, hotmail.com.tr, msn.com, outlook.com, windowslive.com, Live.com
yahoo.com
Mail.com
icloud.com
mail2web.com

Rusya merkezli mail adresleri:
yandex.com
mail.ru

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir