Diyabetlileri Uzaktan Takip Eden Vodafone Cep Sağlık Hayata Geçirildi

Diyabetlileri Uzaktan Takip Eden Vodafone Cep Sağlık Hayata Geçirildi

Vodafone ile Memorial Sağlık Grubu işbirliğinde diyabet hastaları için uzaktan takip amacıyla diyabet hastalarının şeker düzeyleri 24 saat uzaktan takip altında tutularak, hasta ile doktor arasındaki mesafe teknoloji sayesinde kalkıyor.

Doktor ve sağlık profesyoneli desteği, gerekli durumlarda acil müdahale hizmeti, kişiye özel sanal veri kaydı erişimi ve özel danışma hattı hizmeti sunuluyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de yaklaşık 7 milyon diyabet hastası var. Türkiye’de diyabetli hasta sayısının 2035 yılında 12 milyona ulaşması bekleniyor. Hasta takibi ve önleyici tıp için dijital teknolojiler, bireysel ve toplumsal refah açısından kritik öneme sahip. Vodafone Kurumsal Cep Sağlık Programıyla bugüne kadar yapılmış en kapsamlı dijital diyabet takip programı geliştirildi. Program ile diyabet hastalarının değişen şeker seviyeleri gece ve gündüz otomatik olarak kayıt altına alınarak, hasta ile doktor arasındaki mesafeyi teknoloji ortadan kaldırıyor.

Vodafone Kurumsal Cep Sağlık Programı’nın ilk aşamasında hastanın kan örneğinin kişiye özel ölçüm cihazı ile değerlendirilmesi, veri aktarım sistemi ile hastaya özel tanımlanmış veri bankasına aktarılması işlemi yapılıyor. İkinci aşamada, ölçüm sonuçları özel olarak tanımlanan veri bankasına otomatik olarak kaydediliyor. Sonuçlar, Memorial Sağlık Grubu veri bankası üzerinden sağlık profesyonelleri tarafından 24 saat takip ediliyor. Hastanın ölçüm değerlerinde normal sınırlar dışında herhangi bir değer tespit edildiğinde, hastanın sistemde tanımlı olan yakınlarına, varsa takip eden diyabet hemşiresine ve doktoruna otomatik olarak bilgilendirme yapılıyor. Doktorun önerileri doğrultusunda gerekli tedavi belirlenerek, önlem alınarak gerekirse acil müdahale yapılması sağlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir