Sıcaklar arttıkça klimaya olan talep artıyor. Klimalar dikkat edilmediği takdirde bakterileri öldürücü olabiliyor.
Klimalarda biriken bakteri, mantar, polen ve toksinler ortamdaki havayı yoğun olarak kirletir. Bu tür klimalar kalp, tansiyon ve şeker hastaları için risklidir. Üst solunum yolu hastalıkları, nezle, sinüzit, akut bronşit, astım, ağız, boğaz ve göz kuruluğu da tetiklenir. Ayrıca kas, bel ve boyun tutulması ortaya çıkabilir. Lejyoner hastalığı dışında klimalardan ortama yayılan bakteri ve toksinlerin neden olduğu, alerjik kökenli klima ateşi denilen akut bir hastalık tablosu da söz konusudur.
Araba klimaları da özellikle alerjik rinit, alerjik astım, sinüzit, orta kulak iltihabı ve özellikle yüz felci gibi hastalıklara yol açabilir.
Klimaların neden olduğu yüksek ateş, kuru öksürük, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları gibi sağlık sorunları klima bakterileriyle ortaya çıkıyor. Ayrıca bulantı, kusma, ishal gibi bağırsak belirtileri, şuur ve odaklanma bozuklukları sıktır.
Klimaların filtreleri düzenli olarak temizlenmeli ve değiştirilmelidir. Klimalar dışında merkezi ünitenin, su borularının temizliği son derece önemlidir.