Katherine Heigl Kimdir

Katherine Heigl Kimdir

Katherine Marie Heigl 24 Kasım 1978 yılında Washington’da doğan Amerikalı film yapımcısı ve oyuncudur. Çocuk yaşlarda mankenlik yaptı. Hollywood film dünyasına çok küçük yaşlarda başladı.

Roswell, Grey’s Anatomy dizilerindeki, Knocked Up ve 27 Dresses filmlerindeki rolleri ile tanınır.

Altın Küre’ye aday gösterilen oyuncu En iyi yardımcı aktris Emmy ödülü sahibi. Ayrıca pek çok ödüle aday gösterilmiş ve bu ödüllerden bazılarını almaya hak kazanmıştır.

Heigl Maxim, Vanity Fair ve Cosmopolitan gibi çok sayıda dergiye kapak modeli olmuştur.

Elite Model Ajansa bağlı çalışıyor.

2010 yılında, Heigl ASPCA tarafından çalışma ve özveri için hayvan refahı Başkanlık hizmet Ödülü ile onurlandırıldı.

Filmografi
Sinema
1992 That Night
1993 King of the Hill
1994 My Father the Hero
1995 Under Siege 2: Dark Territory
1996 Wish Upon a Star
1997 Prince Valiant, Stand-ins
1998 Bug Buster, Bride of Chucky
2000 100 Girls
2001 Valentine
2003 Descendant
2005 Side Effects, The Ringer
2006 Zyzzyx Road, Caffeine
2007 Knocked Up
2008 27 Dresses
2009 The Ugly Truth
2010 Killers, Life as We Know It
2011 New Year’s Eve
2012 One for the Money
2013 The Big Wedding
2014 The Nut Job, Jackie & Ryan, North of Hell, Jenny’s Wedding

Dizi
1996 Wish Upon a Star
1998 The Tempest
1999–2002 Roswell
2002 The Twilight Zone
2003 Critical Assembly, Vegas Dick, Love Comes Softly, Wuthering Heights, Evil Never Dies
2004 Love’s Enduring Promise
2005 Romy and Michele: In the Beginning
2005–2010 Grey’s Anatomy
2014–(Devan ediyor) State of Affairs

Sarah Rafferty and Katherine Heigl: Suits becomes a GEM certified show – 2018

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir