Kanada Eyaletinin Yeni Başbakanı Aşılanmamış Kişileri Koruma Sözü Verdi

Kanada Eyaletinin Yeni Başbakanı Aşılanmamış Kişileri Koruma Sözü Verdi

Kanada Eyaletinin Yeni Başbakanı Aşılanmamış Kişileri Koruma Sözü Verdi

Danielle Smith, Kanada’nın Batı Kanada bölgesindeki eyâleti Alberta’nın 19. başbakanı ve Hükümetler Arası İlişkiler Bakanı olarak yemin etti. Yemin ettikten sonra, Kovıd-19 için aşılanmamış kişilerin ciddi şekilde ayrımcılığa uğradığını belirterek, “Hayatım boyunca tanık olduğum en ayrımcılığa uğramış grup oldular. Bunu kabul edilemez buluyorum ayrılmış bir toplum oluşturmayacağız” diyerek onları koruma sözü verdi.

İstifa eden Jason Kenney’in yerine geçmek için yaptığı liderlik yarışını yüzde 53,77 oyla kazandı. 6 Ekim 2022’den beri Birleşik Muhafazakar Parti (UCP) lideri olarak görev yapan Kanadalı siyasetçi ve gazetecidir.

Smith yasama meclisinde gazetecilere verdiği demeçte, “(Aşılanmamış kişiler) Hayatım boyunca tanık olduğum en ayrımcılığa uğramış gruptu. Hayatım boyunca bir kişinin işinden kovulduğu ya da çocuklarının hokey oynamasını izlemesine izin verilmediği ya da uzun süreli bakımda ya da hastanede sevdiği birini ziyaret etmesine izin verilmediği bir durumla karşılaştığımı sanmıyorum.

Tıbbi bir seçim temelinde ayrılmış bir toplum oluşturmayacağız.

Alberta’lılar bu son 2,5 yılda çok şey yaşadılar. Hak ve özgürlüklerimiz sınandı.

Bu hükümetin başı olarak bu hak ve özgürlüklerin korunmasını ve bir daha asla bu tür durumların kabul edilmeyeceğini garanti edeceğim” ifadelerini kullandı ve Alberta Sağlık Hizmetlerinin üst yönetimini kovma sözü verdi ve 90 gün içinde yeni bir yönetim yapısı oluşturulacağını belirtti.

Kaynaklar:
globalnews.ca/news/9189811/danielle-smith-sworn-in-albertas-19th-premier/
nationalpost.com/news/politics/danielle-smith-to-be-sworn-in-as-albertas-19th-premier-today

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir