Kaley Cuoco Kimdir

Kaley Cuoco Kimdir

Kaley Christine Cuoco-Sweeting 30 Kasım 1985 yılında Kaliforniya’da doğan Amerikalı oyuncudur. 6 yaşından beri oyunculuk ve modellik yapan Cuoco’nun oynadığı ilk film televizyonda yayınlanan Kaçış Yok isimli filmdir.

Filmlerde hep yan rollerde oynayan Cuoco komedi dizisi olan 8 Simple Rules… For My Teenage Daughter dizisinde Bridget Hennessy rolünü canlandırarak, televizyon dünyasına giriş yaptı.

Daha sonra başrol oyuncusu olarak Charmed dizisinde Billie Jenkis karakterini canladırdı. The Big Bang Theory dizisindeki Penny rolünü canlandırdı. Türkiye’de CNBC-e kanalında da yayınlanan The Big Bang Theory dizisiyle tanındı. The Big Bang Theory’de canlandırdığı Penny karakteri ile birçok ödüle aday gösterildi ve ödüller kazandı.

Dizi kariyerinin yanında Lucky 13, The Penthouse ve Hop gibi filmlerde rol aldı.

31 Aralık 2013 tarihinde Cuoco, 6 ay beraber olduğu tenisçi sevgilisi Ryan Sweeting’le Los Angeles’ta gerçekleşen bir törenle evlendi. Düğünün teması ateş ve buz oldu. Cuoco, pembe gelinliğiyle dikkat çekti.

Filmografi
Film
1992 Quicksand: No Escape
1995 Virtuosity
1997 Picture Perfect
1997 Toothless
1998 Mr. Murder
1999 Forever Together
2000 Alley Cats Strike
2000 Growing Up Brady
2000 Can’t Be Heaven
2003 A Merry Mickey Celebration
2004 Debating Robert Lee
2004 Crimes of Fashion
2004 The Hollow
2005 Lucky 13
2006 Separated at Worth
2006 Wasted
2006 Bratz: Passion 4 Fashion – Diamondz
2007 To Be Fat like Me
2007 Cougar Club
2008 Killer Movie
2010 The Penthouse
2011 Hop
2011 The Last Ride
2012 Drew Peterson: Untouchable
2014 Authors Anonymous
2015 The Wedding Ringer
2015 Burning Bodhi

Dizi
1994 My So-Called Life
1994 Northern Exposure
1996 Ellen
2000 Homewood PI
2000 Don’t Forget Your Toothbrush
2000–01 Ladies Man
2001 7th Heaven
2002 First Monday
2002 The Ellen Show
2002 The Nightmare Room
2002–05 8 Simple Rules
2003 CSI: Crime Scene Investigation
2004 The Help
2004 Complete Savages
2004 Punk’d
2004 10.5
2004–06 Brandy and Mr. Whiskers
2005–06 Bratz
2005–06 Charmed
2005–07 Loonatics Unleashed
2006 Secrets of a Small Town
2007 Prison Break
2007–(devam ediyor) The Big Bang Theory

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir