Elon Musk’ın Gerçek Yüzü Ortaya Çıkmaya Başladı Jet Bilgilerini Deşifre Eden Herşeyi Yasakladı

Elon Musk'ın Gerçek Yüzü Ortaya Çıkmaya Başladı Jet Bilgilerini Deşifre Eden Herşeyi Yasakladı

Elon Musk’ın Gerçek Yüzü Ortaya Çıkmaya Başladı Jet Bilgilerini Deşifre Eden Herşeyi Yasakladı

Yeni twitter politikası konuşma özgürlüğüdür diyerek kendisiyle çelişen Elon Musk kendine ait jetin gittiği yerleri ve karbon ayak izini deşifre eden ElonJet hesabını ve bu hesabın kullanıcısı Jack Sweeney’nin hesaplarını yasakladı.

Dijital platformlarda sıklıkla özgürlük gibi ifadeler kullanan bu platform sahiplerinin özgürlük tanımı kendi güçlerine göre değiştiğinin en büyük son örneği. Twitter’in daha önce açık ve gizli olarak uyguladığı sansürler biliniyordu şimdi bu açık ve gizli sansürler yine devam ediyor. Sahibi kimdeyse ona göre bu kurallar özgürlük adıyla değiştiriliyor.

Uydularıyla tüm dünyada insanları 24 saat anlık olarak takip eden Elon Musk, uçtuğu yerlerin deşifre edilmesinden hiç hoşlanmıyor.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi, yazılımcı Jack Sweeney bundan böyle Mastodon adlı platformdan Elon Musk’ın jetinin gittiği yerleri mastodon.social/@JxckS adresinden deşifre etmeye devam edeceğini açıkladı.

Ayrıca Elon Musk rakip olarak görmeye başladığı Mastodon platformunun Twitter hesabınıda engelleyip Mastodon’a Twitter’dan verilen linklerin “güvenli olmadığı uyarısını” göstermeye başladı ve tweet içinde Mastodon bağlantısınıda paylaştırmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir