Geleneksel tüm iş süreçleri dijital versiyona dönüşmeye başladı. Bu durum iş gücünün beklentilerinde de değişime neden oldu. Bu değişimlerden biri ise, beyin gücüyle çalışanların, bu eforun en azından bir kısmını ofis dışında çalışarak harcama yani uzaktan çalışma şekli.
2015 yılında Bureu of Labor Statistics tarafından yapılan araştırmaya göre çalışanların yüzde 23’ü bazı işlerini evden yapıyor. 2013 yılında bu oran yüzde 19’du.
2015 yılında PGI tarafından yapılan araştırmaya göre, aynı ücreti aldığı takdirde ofis işini bırakıp uzaktan çalışmak isteyenlerin oranı yüzde 60 oldu.
Londra Küresel Liderler Zirvesi’nde yapılan ankete göre iş liderlerinin yüzde 34’ü 2020 yılında çalışanların yarısından fazlasının uzaktan çalışacağını düşünüyor.
TINYpulse tarafından 25 ila 44 yaş arası 509 kişiyle yapılan araştırmasına göre, Uzaktan çalıştığınızda daha fazla iş yapacağınıza inanıyor musunuz? sorusuna yüzde 92’si evet yanıtını verdi.
Unify araştırmasına göre çalışanların yüzde 89’u mobil çalışma planlaması yapacağı iş yerlerinde daha mutlu olacağını belirtiyor.
Türkiye’de Üniviersitelerde Bilgi Yönetimi gibi bölümlerde uzaktan çalışma eğitimleri veriliyor.
Uzaktan çalışmada çalışanlarda daha az stres ve yorgunluk olurken işverenlerde yol, yemek ve kira masraflarından kurtuluyor.