İşyerlerinde Uzaktan Çalışma Popülerleşmeye Başlıyor

İşyerlerinde Uzaktan Çalışma Popülerleşmeye Başlıyor

Geleneksel tüm iş süreçleri dijital versiyona dönüşmeye başladı. Bu durum iş gücünün beklentilerinde de değişime neden oldu. Bu değişimlerden biri ise, beyin gücüyle çalışanların, bu eforun en azından bir kısmını ofis dışında çalışarak harcama yani uzaktan çalışma şekli.

2015 yılında Bureu of Labor Statistics tarafından yapılan araÅŸtırmaya göre çalışanların yüzde 23’ü bazı iÅŸlerini evden yapıyor. 2013 yılında bu oran yüzde 19’du.

2015 yılında PGI tarafından yapılan araştırmaya göre, aynı ücreti aldığı takdirde ofis işini bırakıp uzaktan çalışmak isteyenlerin oranı yüzde 60 oldu.

Londra Küresel Liderler Zirvesi’nde yapılan ankete göre iÅŸ liderlerinin yüzde 34’ü 2020 yılında çalışanların yarısından fazlasının uzaktan çalışacağını düşünüyor.

TINYpulse tarafından 25 ila 44 yaÅŸ arası 509 kiÅŸiyle yapılan araÅŸtırmasına göre, Uzaktan çalıştığınızda daha fazla iÅŸ yapacağınıza inanıyor musunuz? sorusuna yüzde 92’si evet yanıtını verdi.

Unify araÅŸtırmasına göre çalışanların yüzde 89’u mobil çalışma planlaması yapacağı iÅŸ yerlerinde daha mutlu olacağını belirtiyor.

Türkiye’de Ãœniviersitelerde Bilgi Yönetimi gibi bölümlerde uzaktan çalışma eÄŸitimleri veriliyor.

Uzaktan çalışmada çalışanlarda daha az stres ve yorgunluk olurken işverenlerde yol, yemek ve kira masraflarından kurtuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir