Ä°ran: Suriye’ye Müdahale Edilirse Sorun Daha Çok Büyür

İran: Suriye'ye Müdahale Edilirse Sorun Daha Çok Büyür

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Ensari, Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesi sorunu daha da büyütür. Ä°ran, bölgesel ve uluslararası müdahalelerle sorun daha da karmaşık ve çok katmanlı hale geldiÄŸini belirtti.

Ensari ÅŸunları ifade etti, “Suriye hükümetiyle eÅŸgüdüm içinde yapılmayan her yeni müdahale sorunu daha da karmaşıklaÅŸtırıp terörist saldırıların artmasına yol açacaktır.

Suriye’de izlenen saldırgan politikalar bugüne kadar hiçbir yere varmadığı gibi, aynı ÅŸekilde devam edilirse aynı sonucun alınacağı da açıktır. Bütün ülkelerin bu faktörleri hesaba katmasını ümit ediyoruz” dedi.

Daha önce Ä°ranlı vekil Mansur Hakikatpur bu tarz bir açıklama yaparak ÅŸunları ifade etmiÅŸti, “Suriye’nin Türk askerlerinin mezarlığına dönüşmesini istemeyiz. Türk ordusunun doÄŸrudan Suriye savaşına girmesi ve burada oluÅŸturulacak olası tampon bölgesi, Türkiye’deki yeni Osmanlı teorisyenlerinin yapacağı büyük bir hata olur. Ankara, örgütün Türkiye ile savaÅŸmayacağını zannediyorsa büyük bir yanılgı içine girer. Türkiye sınırları arkasında yakılacak ateÅŸ, Türkiye’yi de yakar” diye konuÅŸmuÅŸtu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir