İnternet Hırsızlarının Mağdurları İki Kat Arttı

İnternet Hırsızlarının Mağdurları İki Kat Arttı

Türkiye’de kullanıcıların yüzde 59’u kiÅŸisel mobil cihazlarını hem iÅŸ hem de eÄŸlence amaçlı kullanıyor. Bu nedenle internet hırsızları çok daha önemli bilgilere eriÅŸebilirken, firmalar da yeni güvenlik riskleriyle karşı karşıya kalabiliyor.

Akıllı telefon ve tablet bilgisayar güvenliÄŸine önem verilmiyor. Bu cihazlarla uyuyan hatta telefonkolik durumda olanların bulunduÄŸu bir ortamda cihazlarda saklanan bilgiler dikkatsizce kullanılıyor. Bu cihazları kullananların yüzde 48’i çok basit ÅŸifre önlemleri ve güvenlik yazılımları kullanmadığı gibi dosyaları yedeklemek gibi basit önlemlerde almıyor. Bu dikkatsizlikleri nedeniyle hem verileri hem kimlikleri riske atılıyor.

Ä°nternet hırsızlarının Türkiye’de yaptığı saldırılardan 7 milyon cihaz etkilendi ve en az 1 kere saldırıdan maÄŸdur olan gençlerin oranı yüzde 66 oldu.

KiÅŸisel e-postalarına iÅŸ cihazlarından eriÅŸim saÄŸlayanların oranı yüzde 69 oranında, iÅŸ cihazlarında kiÅŸisel bilgilerini saklayan kullanıcıların oranı ise yüzde 42 oranında. Ayrıca kullanıcıların yüzde 59’u, iÅŸ cihazlarından sosyal medya hesaplarına eriÅŸim saÄŸlıyor. Kullanıcıların yüzde 25’i hem iÅŸ hem de kiÅŸisel dosyalarını saklamak için aynı online dosya depolama hesaplarını kullanıyorlar. Türkiye’de kullanıcıların yüzde 64’ü halka açık veya güvenli olmayan Wi-Fi aÄŸlarını kullanıyor. Saldırıların toplam maliyeti Türkiye’de 2 milyar dolar oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir