İnternet Hırsızlarının Çaldığı TC Kimlik Numaraları Güvenliği Nasıl Sağlanır

İnternet Hırsızlarının Çaldığı TC Kimlik Numaraları Güvenliği Nasıl Sağlanır

18 yaş ve üzeri yaklaşık 50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgileri, ev adresleriyle birlikte YSK sitesinden internet hırsızları tarafından çalındı.

Uzun süredir Türkiye’nin kamu internet siteleri bir takım internet suçluları tarafından saldırı altındaydı. Bu konuyla ilgili Rozethaber.com olarak aşağıdaki başlıklarda haberler yayınlamıştık;
Devletin Gizli Bilgileri İnternet Saldırılarına Açık Halde
İnternet Üzerinden Uluslararası Casusluk Saldırıları Artıyor
Rus İnternet Saldırılarına Türkiye Devlet Kademesinde Önlem Almalı
İnternet Suçluları Kamunun Şehir Kameralarını Rahatlıkla Kontrol Edebiliyor

Verileri çalınan kişiler adına bankalardan kredi kullanılabilir, kredi kartı çıkarılarak yüksek maliyetli alışverişler yapılabilir, cep telefonu aboneliği yaparak yüksek faturalar çıkarılabilir ya da kimliği çalınan kişiler adına şirket kurularak çok daha büyük çapta dolandırıcılık yapılabilir.

Bu konuda kısa vadeli olarak yapılması gereken en etkili çözüm herkese en az 8 karakterden (e-devlet şifresi gibi alınabilen) bir şifrenin üretilerek tüm kimlik bilgisi gereken işlemlerde bunun zorunlu kullanılmasını sağlamak çözüm getirebilir.

İnternet hırsızları bu bilgileri bir arama motoruna dönüştürdü ve herkese ulaşabilir hale getirdi. Bu tür kimlik avcılığı yapan dolandırıcılık yapan web sitelerini google arama motoruna ihbar etmek için şu bağlantıya siteyi şikayet ediniz;
https://www.google.com/safebrowsing/report_phish/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir