İnternet Hırsızları Kullanıcıların Fotoğraflarını Rahatlıkla Çalabiliyor

İnternet Hırsızları Kullanıcıların Fotoğraflarını Rahatlıkla Çalabiliyor

Yapılan araÅŸtırmalara göre kullanıcıların yüzde 21’i internete giren, cihazlarında bulunan web kameralarını internet hırsızlarının saldırıları nedeniyle bantla kapatıyor.

Evrensel çaptaki internet hırsızları sadece bilgisayar üzerinden deÄŸil mobil cihazlar(akıllı telefon, tablet) üzerindende aynı hırsızlığı yapabiliyor. Bu cihazları kullanan kullanıcıların yüzde 24’ü bu tür bir hırsızlık yapılabileceÄŸini bilmiyor.

İnternet hırsızlarının ilk amacı web kameralarını kullanarak şirket bilgilerini çalmak ve finansal hizmetlere ulaşmak. İnternet hırsızlarının diğer amacı ise cihazları kullanan kullanıcıların bilgisi ve isteği olmadan uygunsuz fotoğraflarını çekmek.

2 binden fazla kadına ait bilgisayara virüs bulaştırarak fotoğraflarını çekerek çalan Hollandalı internet hırsızını Europol geçen yıl tutukladı.

Cihazları kullanan kullanıcılar kamera lensine bant yapıştırarak hırsızlığını tamamen önlediğini zannediyor ancak internet hırsızları cihazda bulunan tüm resimlere erişim sağlayabiliyor.

Bantlamak görsel gözetlemeyi geçici olarak engelleyebilir ama mikrofonları etkisiz hale getiremez. Cihazlarda bu tür hırsızlıkların önlenmesi için güvenlik koruma programlarının yüklü olması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir