İnsan Acele Ederse Hangi Zararlara Uğrar Acelecilikle İlgili Önemli Bilgiler
İnsanın fıtratında acelecilik vardır. Aceleci olmak, doğru adım atılmasını önler. Acelecilik, büyük bir tehlikenin eşiğinde olduğumuzu gösteren ve bizi tökezleten çok önemli bir olgudur. Bu beşeri duygunun altında yatan olumsuz vasıfların kaynağında ise vesvese ve evham var.
Kişinin her zaman hızlı bir tempoda yaşaması, sağlıksız nefes alışverişine, kesik kesik solunuma, vücudun ihtiyaç duyduğu oksijenin yeteri kadar alınamamasına, halsizlik çekmeye, sinirli ve gergin olmaya neden olur.
Yapısında acelecilik duygusu olan insan genelde sabırsızdır. Bu nedenle çabuk daralır, bunalır, sıkılır ve aklına takılan bir şeyin hemen olmasını ister.
Acele etmek şeytandandır, şeytan daima insanın ayaklarını dolaştırıp işini bozmak ister. O nedenle acele edilmemesi gereken işlerde insanı acele etmeye sevk eder ve bir bakıma elini ayağına dolaştırır. Acele eden kimse çoğunlukla hata eder işi zorlaşır ve sonunda pişman olur. Bu pişmanlık maddi veya manevi zararla sonuçlanır, hayırsız olur.
Aceleci davranarak hızlı yemek yiyenler ise kilo alır.
İşlerde acele edilmemeli ve hemen karar verilmemelidir. Nefsin istediği bir şey aklınıza gelince şeytan, hemen yap fırsatı kaçırma der.
Düşünerek, araştırarak ve gerektiğinde danışarak hareket etmek tavsiye edilir.
Acelecilik ve tembellik gibi iki aşırı ucun tam ortasında hareket edilmeli. Bu şekilde davranan kimse yapacağı işin sonunu düşünür, ne getireceğinin, ne götüreceğinin hesabını yapar ve ani kararlardan kaçınıp sağduyusu ile hareket eder.