Hazır Gıdalardaki Yapay Tatlandırıcı Zararları Nelerdir

Hazır Gıdalardaki Yapay Tatlandırıcı Zararları Nelerdir

Hazır Gıdalardaki Yapay Tatlandırıcı Zararları Nelerdir

Sıçanlarda yapılan bir çalışmada tatlandırıcı kullanımı ve mesane kanseri arasında ilişki bulundu. Stanford Üniversitesi’nden Ellwein ve Cohen tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre Sakarin yapay tatlandırıcısı, DNA ile etkileşmeden kanserojen etki gösterdiği, insanlarda ürotelyum hücre çoğalmasına yol açtığı ve mesane kanseri yapabildiği belirtildi.

Şeker yerine kullanılarak, aynı tadı veren, düşük kalorili tatlandırıcı ilk kez 1850’li yıllarda ortaya çıkmıştır.

Hazır gıdalarda ikibinden fazla katkı maddesi bulunduğu için her geçen gün kanser hastalıkları daha da çok artıyor. Kanser başta olmak üzere yapay tatlandırıcılar insanlarda sinirsel hastalıklar, astım, alerji gibi çok sayıda hastalıklara neden oluyor.

Pek çok ülkede bu ucuz kanserojen tatlandırıcıların kullanılmaması için bu maddelere ek vergiler çıkarılıyor ve ucuzluğu ortadan kaldırılıyor.

Aspartam(Tatlandırıcı): Bu zararlı yapay tatlandırıcı genellikle şeker yerine kullanılır. Aspartam, anjioödeme veya göz kapaklarında, dudaklarda, ellerde veya ayaklarda şişmeye, beyin lezyonuna sebep oluyor, Alzeimer’ı, parkinson’u tetikliyor, katarakt’ı tetikliyor, çocukları hiperaktif, hiperkinezi yapıyor, sinirlenen çocuklar sakinleşemiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir